Loading

Mijlocașii Universității Craiova, Gustavo, Vână și Alex Crețu, au fost mâinile moarte ale juveților la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi (1-3). Cifrele InStat arată o lipsă de calitate.

O repriză, OK, o alta, dezastru! Black-out-ul Universității Craiova la Sfântu Gheorghe (1-3) nu e o întâmplare. Un accident. A doua parte a amintit de acel 0-0 cu UTA, din finalul lui 2021, când oltenii parcă-și pierduseră complet capul.

O posibilă explicație a căderilor pe care le au este lipsa de calitate a jucătorilor de la mijlocul terenului, pe care cifrele InStat o devoalează nemilos.

Universitatea Craiova și prăpastia de la mijlocul terenului

Câtă vreme Vladimir Screciu a jucat „închizător” a fost cum a fost. Însă, după accidentarea lui Marius Constantin (38) și retragerea lui Screciu în defensivă, tranziția din apărare în atac și invers a suferit cumplit. Patru ocazii până la pauză, trei în dreptul lui Koljici, una în dreptul lui Gustavo, zero la reluare. Zero!

Cât echipa a funcționat, Gustavo a avut cifrele cele mai bune dintre toți mijlocașii: 5 dueluri câștigate, din șapte, doar două baloane pierdute. Dar ce folos, când îi pasezi decisiv adversarului, Luckassen, pentru 1-0? Foarte supărat, antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a și înlocuit pe brazilian la pauză.

Cele mai proaste statistici le au Ionuț Vână și Alexandru Crețu. Primul, mijlocaș ofensiv, n-a avut nicio contribuție în atac, a pierdut 7 baloane, iar din 11 dueluri a câștigat doar două. „Închizătorul” Crețu, la rându-i, a pierdut 12 dueluri din 17 și nu mai puțin de 10 mingi.

Vână a ajuns în Bănie de la FCSB, la schimb cu Mamut și Burlacu, dar tranzacția, e clar, n-a fost cu noroc pentru niciunul din cluburi. Crețu a început sezonul tot la FCSB, Becali i-a dat repede papucii, iar la Craiova nu reușește cu niciun chip să arate că Gigi a luat decizia greșită.

Și în ierarhia indexului InStat din acest sezon, Vână (221) și Crețu (219) sunt undeva la coada lotului aflat la dispoziția lui Reghe.

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/universitatea-craiova-infrangere-sepsi-653352.html

By GetNews