Loading

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru înjumătăţirea accizei la carburanţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Intenţia a fost anunţată de luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„S-a ajuns la un acord de principiu în privinţa accizei carburanţilor, dar mai sunt necesare discuţii pentru ca preţurile să nu crească artificial”.

Intenţia a fost anunţată de luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu am cerut ministrului de Finanţe o simulare – ce înseamnă acciza la carburanţi şi cât este componentă din preţ. S-a ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ ca şi efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie pe o perioadă limitată, înjumătăţirea, de exemplu, accizei ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei, fiindcă a doua mare problemă după scumpiri este inflaţia. Din simulările făcute de către domnul ministru ar scădea cu 1,2 lei preţul”, a explicat luni, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu.

Sursa: https://soferidinromania.ro/acciza-la-carburanti-va-fi-injumatatita-pretul-benzinei-si-motorinei-ar-putea-scadea-cu-12-lei/

By GetNews