Loading

Medicul Streinu Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș”, se întreabă de ce unii medici de familie nu prescriu cel mai bun medicament la ora actuală pentru tratarea gripei. Dânsul vorbește de Oseltamivir care se vinde sub denumirea de Tamiflu și are efecte excelente chiar și la 24 de ore după administrare.

Gripa se tratează cu medicamente antivirale și există un medicament, Oseltamivir, care se folosește și în 24 de ore îți ia gripa cu mâna. Ca atare, acest medicament trebuie folosit. Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu acest medicament, că nu vor să prescrie acest medicament, că le-a spus cineva că nu au voie să facă acest lucru. Domne, hai să ne băgăm toții mințile în cap. Eu înțeleg medicina defensivă și că faptul că fiecare să facă numai ce e în teritoriul lui, dar într-o astfel de situație toată lumea trebuie să pună umărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu, mă rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea și transmiterea virusului populației. Și obțin două lucruri: pacientului îi merge bine și nu mai îmbolnăvește pe altcineva”- spune medicul Cercel.

Mai mult, cu ceva timp în urmă, medicul a spus care este cel mai eficient tratament împotriva febrei. Pentru a reduce febra există mai multe modalități. Într-o situație de acest tip, este nevoie ca organismul să rămână hidratat, așadar se recomandă consumul unor mari cantități de lichide. Un alt factor important este odihna.

În afară de aceste două lucruri, medicul Cercel a vorbit și despre o altă modalitate prin care febra poate fi scăzută acasă. „Cei mai expuși sunt persoanele cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat și cu boli vasculare sau renale cronice, persoanele cu cancer sau alte afecțiuni ale sistemului nervos central. În caz de febră, faceți împachetări cu un prosop ud: face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. De asemenea, țineți legătura cu medicul de familie, prin telefon, care vă va spune cum să acționați.” – a explicat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Sursa: https://sanatate.kilocalorii.ro/2022/01/11/adrian-streinu-cercel-gripa-se-trateaza-exista-un-medicament-care-se-foloseste-si-in-24-de-ore-iti-ia-gripa-cu-mana/

By GetNews