Loading

Potrivit ministerului Apărării din Ucraina, patru nave rusești de război s-ar afla în acest moment în Marea Neagră.

Rusia a concentrat 4 nave de război cu o încărcătură de cel puțin 28 de rachete, în Marea Neagră, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit EuromaidanPR.

Kremlinul refuză să comenteze marţi informaţii cu privire la marinari daţi dispăruţi în naufragiul crucişătorului Moskva, fosta navă-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, pe care Kievul afirmă că a scufunad-o săptămâna trecută, relatează AFP.

”Toate informaţiile sunt furnizate de către Ministerul (rus) al Apărării. Noi nu avem atribuiţii să comunicăm”, a declarat un purtător de cuvânt al preşednţiei ruse, Dmitri Peskov.

Nici Marina rusă şi nici Ministerul rus al Apărării nu au prezentat vreun bilanţ al scufundării crucişătorului Moskva, la bordul căruia se afla un echipaj de sute de marinari.

Rusia a difuzat o înregistrare video a unei întâlniri între şeful marinei şi supravieţuitori ai crucişătorului Moskva

Ministerul rus al Apărării a difuzat, sâmbătă, un videoclip despre care se spune că reprezintă o întâlnire între şeful marinei şi supravieţuitorii crucişatorului Moskva care s-a scufundat în Marea Neagră.

În acest videoclip de aproximativ treizeci de secunde apar câteva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei Nikolaï Ievmenov.

„Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Ievmenov şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol”, a declarat ministerul într-o scurtă declaraţie.

Amiralul „a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină”, precizează Ministerul.

Acestea sunt primele imagini în care apar presupuşi membri ai echipajului Moskvei de la scufundarea acestuia de joi.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse de la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu provocat de explozia de muniţii. Ucraina susţine că a scufundat-o după un atac cu rachete.

sursa: som.ro

By GetNews