Loading

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi de vaccin anti-Covid ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia, doza booster.

Este o directivă europeană”, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”, a explicat Alexandru Rafila, la Europa FM.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării. „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ministrul spune că, deși este foarte probabil să mai apară variante Covid patogene,în opinia sa, ”anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa: https://observatornews.ro/sanatate/alexandru-rafila-certificatul-verde-expira-de-la-1-februarie-pentru-cei-care-nu-siau-facut-doza-booster-de-vaccin-anticovid-455343.html

By GetNews