Loading

Șoferii români, dar și firmele de transport, au la dispoziție o prevedere legală care le permite să cumpere RCA la prețuri mai mici, în contextul în care tarifele au urcat după falimentul fostului lider al pieței, City Insurance. Peste 20.000 de oameni și firme au apelat deja la acastă metodă și aproximativ 18.000 și-au cumpărat deja asigurare la preț redus.

Peste 23.000 de șoferi și firme de transport au apelat la Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR), în ultimele patru luni, pentru a obține un preț mai mic la RCA, în contextul creșterii prețurilor după falimentul City Insurance, arată datele oferite Economica de reprezentanții BAAR.

Dintre aceștia, arată sursa citată, în jur de 18.00o au îndeplinit criteriile prevăzute de lege și au fost distribuiți pentru a își cumpăra asigurare la prețul prevăzut de lege. Până acum, majoritatea cererilor către BAAR(circa 93%) au fost formulate de transportatori profesioniști de marfă, având în vedere că pe acest segment s-au înregistrat creșteri substanțiale ale prețului, de până la 100%, însă metoda poate fi folosită de absolut orice șofer din România.

Reprezentanții BAAR spun că nu pot estima unde va ajunge vârful acestor cereri, însă consideră că ideal ar fi ca la această metodă să apeleze doar cei care se află în situații sepciale, cu daune substanțiale la activ care le-au crescut prețul RCA.

” Cu privire la numărul cererilor de alocare ca asigurat cu risc ridicat este dificil să facem estimări realiste intrucât, pe langa fluctuatiile care pot aparea sezonier, cum ar fi, de exemplu, perioadele de început și de sfârșit de an calendaristic, numărul de cereri este puternic influențat și de alți factori, cum ar fi dinamica prețurilor practicate de actorii activi din piața de asigurări RCA. Ideal ar fi ca asigurații cu risc ridicat să reprezinte doar cazuri izolate, excepții generate de un istoric de daune necorespunzător.”, ne-au transmis reprezentanții BAAR.

Citește articolul complet pe economica.net

Sursa: https://soferidinromania.ro/anunt-important-pentru-toti-soferii-din-romania-metoda-legala-prin-care-poti-obtine-un-pret-mai-mic-pentru-rca/

By GetNews