Loading

Anunț important pentru toți cei care vor să își facă pașaportul. În contextul izbucnirii războiului, tot mai mulți oameni iau în calcul părăsirea țării. Astfel, unii dintre ei au nevoie și de pașapoarte, motiv pentru care s-au format cozi interminabile la ghișee și s-a decis prelungirea programului cu publicul.

Românii se înghesuie la pașapoarte

Numărul cererilor de pașapoarte a crescut radical în ultima perioadă, în contextul izbucnirii războiului din Ucraina. Situația din țara vecină este tot mai dificilă și o mulțime de oameni părăsesc teritoriul de frica invaziei ruse, iar panica s-a transmis și în țara noastră.

Românii se tem că războiul ar putea ajunge și aici, motiv pentru care încep deja să ia primele măsuri preventive. Mulți dintre ei iau în calcul plecarea în afară, cu toată familia, motiv pentru care au nevoie de pașapoarte, mai ales pentru copiii minori, fără buletin, pentru că cei mai mari pot circula pe baza actului de identitate.

Se lucrează în weekend la pașapoarte în București

Serviciul de Pașapoarte București va lucra și pe 12 și 13 martie, în acest weekend, pentru că numărul de cereri este mult prea mare și cei responsabili nu mai pot face față. Și în alte zone ale țării este posibil să se fi prelungit orarul de funcționare sau chiar și zilele, dar Prefectura București a făcut un anunț oficial în acest sens.

”Pentru decongestionarea situației cu privire la numărul mare de solicitări de pașapoarte, IPMB a dispus ca Serviciul de Pașapoarte București să funcționeze în weekendul 12-13 martie în program de lucru cu publicul în intervalul orar 8:00-16:00”, a transmis Prefectura București.

Orele la care pot merge oamenii la Serviciul de Pașapoarte din București sunt de la 8:00 la 16:00, iar în timpul săptămânii s-a lucrat și până la 20.00. Această excepție ar putea fi făcută și în weekend-urile care urmează, în funcție de cât de mare este cererea.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, în 20 de județe de la noi din țară a fost prelungit programul de lucru de la pașapoarte cu publicul cu două ore. Până la data de 8 martie ar fi fost făcute aproape 50.000 de programări făcute pentru 85.000 de oameni.

Sursa: https://parohia.eu/program-extins-la-serviciul-de-pasapoarte-numarul-de-cereri-este-tot-mai-mare/

By GetNews