Loading

Klaus Iohannis a dat primele declarații, după ce a crescut prețul benzinei și al motorinei. În rândul oamenilor este o isterie de nedescris, mai ales, după ce s-a zvnoit că prețul lor ar putea ajunge la 11 lei.

  • Anunțul făcut de Klaus Iohannis, după ce a crescut prețul benzinei și al motorinei
  • Președintele a spus că este vorba despre măsuri în plan național

Înainte de începerea Consiliului European, Klaus Iohannis a fost de acord să răspundă la mai multe întrebări pe care jurnaliștii i le-au adresat, iar printre ele a fost abordat și subiectul creșterii prețului benzinei și motorinei.

Anunțul făcut de Klaus Iohannis, după ce a crescut prețul benzinei

Klaus Iohannis este prezent astăzi la reuniunea liderilor europeni care are loc la Versailles, iar înainte de începerea Consiliului European, președintele României, a acceptat să răspundă la mai multe întrebări adresate de jurnaliști.

Președintele a spus că atâta vreme cât războiul continuă, efectele economie vor exista și vor apărea. Liderul consideră că oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că acest război are influențe asupra prețurilor și asupra economiilor noastre.

“Prețurile la energie în urma pregătirilor pentru război și în urma războiului din Ucraina, este evident între timp. Și atâta vreme cât războiul continuă, efectele economice vor exista și vor apărea, însă noi discutăm, sigur, în paralel, măsuri prin care vom ține prețurile în așa fel încât să fie energia în continuare plătibilă pentru consumator, în special pentru consumatorul vulnerabil. Este vorba și de măsuri în plan național, și știți că la noi s-au luat aceste măsuri și sunt deja pregătite măsuri pentru perioada de după 1 aprilie, dar vom discuta și măsuri europene, pentru a ține prețurile la energie la un nivel cât de cât acceptabil. Însă, da, trebuie să fim conștienți de faptul că acest război are influențe și asupra prețurilor, și asupra economiilor noastre. Ceea ce vrem să facem este să păstrăm aceste influențe la un nivel rezonabil și, în paralel, să dezvoltăm o independență mai pronunțată a economiei europene”, a spus Klaus Iohannis.

Ce a mai spus Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a spus că o parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrile și a informațiilor false.

“O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false, și știți bine că Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care, de fapt, a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe,” a mai spus Klaus Iohannis.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/anuntul-facut-de-klaus-iohannis-dupa-ce-a-crescut-pretul-benzinei-si-al-motorinei-este-vorba-de-masuri-in-plan-national-273797.html

By GetNews