Loading

Zelenski vorbește despre retrageri ale unor formațiuni de luptă rusești din anumite zone din Ucraina, pe fondul lipsei de hrană și combustibil. Informațiile au fost parțial confirmate de către consilierul președintelui ucrainean. De cealaltă parte, Kremlinul a respins miercuri o propunere poloneză de a trimite o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina. Ofocialii ruși au avertizat că o astfel de acțiune ar putea duce la un conflict direct între NATO și forțele rusești. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice contact direct între forțele rusești și cele ale NATO „ar putea avea consecințe clare care ar fi greu de reparat.”

Imagini din satelit arată distrugeri în Mariupol

Suntem deja la aproape o lună de la declanșarea conflictului ruso-ucrainean, iar unul din cele mai mari orașe, Mariupol, a ajuns o ruină. Majoritatea clădirilor, străzilor din oraș, sunt făcute una cu pământul, ca urmare a bombardamentelor intesive ale armatei ruse.

Volodimir Zelenski, a cerut mai multă presiune asupra Rusiei, în condițiile în care războiul pare să intre într-o perioadă de impas. În ultimul său discurs video, Zelenski a declarat că aproximativ 100.000 de persoane sunt încă blocate în orașul portuar Mariupol sub o „blocadă completă și suferă în condiții inumane.”

Atacurile aeriene rusești au transformat orașul-port asediat în cenușă, a spus consiliul municipal , în timp ce SUA și Europa se pregătesc să aplice mai multe sancțiuni Moscovei. Președintele american Joe Biden a declarat că liderul rus Vladimir Putin este cu spatele la zid și ar putea recurge la folosirea unor tactici mai severe în Ucraina.

În contextul în care forțele rusești au obținut puține victorii și Ucraina continuă să opună o rezistență fermă, Zelenski a afirmat marți că aproximativ 15.000 de soldați ruși au fost uciși până în prezent în lupte.

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski, vorbește de trupe rusești în retragere

La aproape o lună de la invadarea Ucrainei, se pare că trupele rusești din teren au început să rămână fără hrană, armament și chiar combustibil. Recent, Oleksii Arestovici declara că informațiile din teren vorbesc despre trupe rusești care deja bat în retragere în anumite zone din Ucraina, pe fondul situației enunțate anterior.

De cealaltă parte, Harkov, un alt oraș mare din Ucraina, se află încă sub asediul trupelor rusești, încă apte de luptă, mai spune același consilier Oleksii Arestovici. Deocamdată situația de aici este la fel de dramatică, ca și în cazul orașului Mariupol, dar, mai spune Oleksii Arestovici, soldații ucraineni încă rezistă.

Invadatorii ruși mai au provizii pentru trei zile, afirmă armata ucraineană

Forțele ruse mai au la dispoziție doar trei zile de combustibil, alimente și muniții pentru a duce războiul, după ce lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte, au afirmat comandanții militari ucraineni. Afirmațiile privind lipsurile majore au fost descrise ca fiind plauzibile de către oficialii occidentali, deși au declarat că nu au putut corobora analiza.

Raportul comandamentului general al forțelor armate ucrainene a fost declarat în concordanță cu dovezile date de Zelenski, potrivit cărora avansul rușilor a stagnat și că aceștia au revenit la utilizarea atacurilor de artilerie nediscriminatorii și de uzură asupra civililor.

„Credem că forțele rusești au folosit o mulțime de materiale, inclusiv anumite categorii de arme. Am văzut rapoarte izolate despre anumite unități care au fost lipsite de provizii de un fel sau altul

Este în concordanță cu o înaintare care s-a oprit. Eșecurile din lanțul logistic a fost unul dintre motivele pentru care nu au fost atât de eficiente pe cât au sperat.”, a declarat oficialul, potrivit The Guardian.

Un oficial al Pentagonului a adăugat că au existat probleme de moral în continuare în rândul trupelor rusești, cu lipsuri de alimente și combustibil, precum și degerături din cauza lipsei de îmbrăcăminte adecvată.

Sursa: playtech.ro

By GetNews