Loading

Atac nuclear cerut de un rus asupra altei țări, în plin război Rusia –  Ucraina. Un deputat rus a fost dat în urmărire internațională de către Pachetul General al Azerbaidjanului, după ce a cerut atacarea cu arme nucleare a țării, ca să-i distrugă infrastructura energetică și industria petrolieră.

Atac nuclear cerut de un rus asupra altei țări, în plin război Rusia – Ucraina

Deputatul rus care a făcut o astfel de cerere se numește Mihail Deleaghin. Procurorii azeri l-au pus imediat sub acuzare pentru trei infracțiuni, care sunt prevăzute în Codul Penal din această țară: incitare la un război de agresiune, terorism și incitare la ură națională, socială și religioasă.

O instanță azeră a decis arestarea sa și sesizarea Interpolului, ca să fie dat în urmărire internațională.

„Se desfășoară o anchetă intensă. În același timp, au fost transmise autorităților competente ale unui număr de state partenere solicitări pentru a asigura reținerea imediată a acuzatului în cazul intrării sale pe teritoriul acestor țări și extrădarea acestuia în Azerbaidjan pentru urmărire penală”, se arată într-un comunicat remis presei.

Conform Parchetului General de la Baku, Deleaghin „a cerut deschis un război de agresiune împotriva Azerbaidjanului, făcând declarații provocatoare cu privire la utilizarea armelor nucleare tactice pentru a distruge infrastructura energetică și industria petrolieră a țării”.

Acesta ar fi făcut comentariile într-o emisiune difuzată de posturile de televiziune rusești în data de 28 martie. Deleaghin a efcetuat și un sondaj de opinie pe o rețea de socializare pe tema respectivă.

Deputatul rus, implicat în mai multe scandaluri

După o zi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus reporterilor că declarația lui Deleaghin nu are nicio legătură cu poziția oficială a autorităților ruse.

„Aceasta este, mai degrabă, o afirmație care se află în planul emoțiilor personale care debordează în această perioadă. Desigur, am îndemna să controlăm emoțiile și să ne abținem de la astfel de afirmații, mai ales în ceea ce privește partenerii noștri. Iar Azerbaidjanul aparține categoriei statelor partenere”, a susținut Peskov.

Deputatul este un economist, politician și publicist rus și gazdă a mai multor programe de televiziune și radio. În Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, acesta este vicepreședinte al Comitetului pentru Politică Economică.

Doctorand în economie, acesta face parte și din Consiliul Științific din cadrul Consiliului de Securitate al Rusiei, organismul suprem de apărare a țării care i-a recomandat președintelui Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste Luhansk și Donețk din estul Ucrainei.

sursa: playtech.ro

By GetNews