Loading

Luna trecută, guvernul rus a aprobat o listă de ţări neprietenoase, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, statele membre ale Uniunii Europene şi Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, un decret care introduce restricţii privind vizele pentru cetăţenii ţărilor pe care Moscova le consideră ”neprietenoase” ca răspuns la sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei în Ucraina, relatează Reuters.

Decretul, care intră în vigoare luni, suspendă regimul simplificat de eliberare a vizelor al Rusiei cu unele state membre ale Uniunii Europene, precum şi cu Norvegia, Elveţia, Danemarca şi Islanda.

Decretul semnat de Vladimir Putin a dispus, de asemenea, Ministerului de Externe al Rusiei şi altor organisme să decidă introducerea restricţiilor individuale de intrare pentru ”cetăţenii străini şi apatrizii care comit acţiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a cetăţenilor săi sau a persoanelor juridice ale ţării”

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, în cooperare cu autoritățile executive federale acreditate să ia decizii cu privire la nepermisiunea de intrare în Federația Rusă, să impună restricții personale la intrarea și șederea în Federația Rusă pentru cetățenii străini și apatrizii care comit neprietenos. acte împotriva Rusiei, a cetățenilor săi sau a persoanelor juridice, se arată în decret, potrivit agenției de presă TASS .

Luna trecută, guvernul rus a aprobat o listă de ţări neprietenoase, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, statele membre ale Uniunii Europene şi Ucraina.

Potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada între 24 și 30 martie, cel puțin 51% dintre ruși sunt „mândri de războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, în timp ce alți 14% sunt „fericiți și entuziasmați”.

Într-un sondaj efectuat în 50 de districte rusești, cel puțin 65% dintre ruși au declarat că sunt în sprijinul conflictului împotriva Ucrainei. Doar 5% se simt rușinați de criza războiului între Rusia și Ucraina. Sondajul a inclus 1.632 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Sursa: https://som.ro/1390/

By GetNews