Loading

Avertisment valabil pentru aproape 30% dintre românii care au centrale termice pe gaz. Acesta este procentul de centrale instalate de locuitorii din România în casele lor,  care au o problemă ce are nevoie de remediere urgentă.

  • Ce trebuie să știi dacă ai centrală termică pe gaz
  • Trebuie să remediezi urgent problema

Avertisment pentru românii cu centrale termice pe gaz

Românii care au centrale termice pe gaz trebuie să țină cont de acest avertisment. Mai bine de 27% dintre centralele termice pe gaz din locuințele românilor sunt mult mai vechi de 10 ani, potrivit unui sodaj efectuat de E.ON, anul trecut.

Compania energetică a transmis că toate centralele termice pe gaz, mai vechi de 10 ani, ar trebui înlocuite de urgență, pentru că nu mai sunt rentabile. Acestea încetează să mai fie eficiente din punct de vedere energetic, dar și din punct de vedere al costurilor.

Poți face o economie de 1.000 de lei

Astfel, având în vedere că prețul oricărui tip de energie a crescut considerabil în ultima perioadă, investiția într-o nouă centrală termică pe gaz poate fi cea mai bună decizie pe care o poți lua și din punct de vedere economic, pe termen lung.

Un exemplu bun este cel al centralei în condensare, care oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%, datorită eficienţei de 108%, faţă de centralele convenţionale, clasice. Consumul se poate reduce cu până la aproximativ 3.600 kWh (aplicat la un consum anual de 12.000 kWh), ceea ce poate rezulta într-o economie la factură de aproximativ 1.000 lei pe an.

Banii nu vor fi recuperați imediat, dar când vei trage linie la final de an vei putea observa că investiția a fost în avantajul tău pe termen lung.

Sursa: spynews.ro

By GetNews