Loading

Vladimir Putin a anunțat, în dimineața zilei de 24 februarie, că va bombarda Ucraina. Bătălia pentru Kiev este în curs de desfășurare – cu explozii și focuri de armă raportate în capitala ucraineană – în timp ce forțele rusești au continuat cu o ofensivă agresivă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Oficialii ucraineni au avertizat locuitorii Kievului să se adăpostească , deoarece luptele de stradă au continuat în oraș până dimineața. Alerta a sfătuit oamenii să rămână în adăposturi și să se îndepărteze de ferestre și balcoane pentru a evita să fie loviți de bucăți din clădiri sau de focuri de armă.

Numărul victimelor războiului Ucraina-Rusia

UPDATE 27 februarie, ora 21:15: 210 morţi şi peste 1.100 de răniţi în Ucraina, în a patra zi de război.

„În patru zile de război au murit 210 ucraineni, iar peste 1.100 au fost răniţi”, a declarat Lyudmila Denisova, comisarul pentru Drepturile Omului al Parlamentului de la Kiev, conform agenţiei Ukrinform.

Tot în această zi, Rusia a recunoscut pentru prima dată pierderi de militari. Conform ministrului Hanna Malyar, aproximativ 4.300 de ruşi au fost uciși în acest război. Cât despre armament, soldații ucraineni au distrus 146 de tancuri, 27 de avioane şi 26 de elicoptere rusești

”Militari ruşi dau dovadă de curaj efectuându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morți şi răniţi. Însă pierderile noastre sunt cu mult mai mici decât ale taberei ucrainene”, anunță un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Igor Konaşenkov, relatează AFP.

UPDATE 27 februarie, ora 12:30: ONU a publicat un bilanț al victimelor războiului dintre Rusia și Ucraina, în a patra zi de la începerea lui. Conform instituției, citată de CNN, cel puțin 64 de civili ar fi fost uciși în aceste zile. Alți 240 de civili au fost răniți.

În plus, din cauza incidentelor, sute de mii de oameni au rămas fără apă sau curent. 160.000 de oameni sunt pe drumuri, iar 116.000 au fugit în statele vecine. Sute de case au fost avariate parțial sau distruse total, poduri și drumuri au fost distruse și zeci de comunități sunt izolate.

„Cel puțin 240 de victime civile, inclusiv cel puțin 64 de persoane ucise”, susține Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al agenției.

UPDATE 26 februarie, ora 18:55: Un nou bombardament a avut loc azi în Ucraina. Zona vizată a fost Donbas, în regiunea Doneţk din estul separatist al Ucrainei. Conform Agerpres, bilanțul victimelor se ridică la 19 morţi şi 73 de răniţi.

Este cea de-a treia zi de război. Încă din prima zi, cel puțin 100 de persoane și-au pierdut viața.

„Pe 26 februarie, după un bombardament rusesc, 19 civili au fost ucişi, 73 sunt răniţi″, a anunțat Pavel Kirilenko, administratorul regional ucrainean numit de preşedintele Volodimir Zelenski.

Tot azi, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a anunțat că este posibil ca soldații ucraineni declarați morți pe Insula Șerpilor să fie în viață. Nu au fost prezentate mai multe informații până la această oră.

Știrea inițială:

La acest moment, sute de victime au fost deja raportate în urma asaltului. Obuze rusești au dărâmat clădiri de apartamente din Kiev, iar școli și poduri au fost, de asemenea, distruse.

Potrivit ministrului Sănătății, Viktor Lyashko, 198 de ucraineni au fost uciși în atacurile Rusiei până astăzi, 26 februarie. Trei victime au fost identificate ca fiind copii. Peste 1.000 de persoane au fost rănite până sâmbătă dimineață.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat sâmbătă, în jurul orei 7.00, că Kievul se află încă sub controlul țării.

„Oprim hoarda cât putem de bine , situația din Kiev este sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei și al cetățenilor noștri”, a declarat el, potrivit Kyiv Independent.

Artileria și focurile de armă au răsunat pe străzile orașului în noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă dimineața, în timp ce trupele rusești au luat cu asalt orașul dinspre sud, est și nord.

Președintele ucrainean refuză să părăsească țara

În fața violențelor, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a refuzat o ofertă din partea SUA de a fi evacuat din Kiev, alegând în schimb să rămână în țară alături de compatrioții săi și să lupte.

„Lupta este aici; am nevoie de muniție, nu de o plimbare”, a declarat Zelensky.

Vineri seara târziu, Zelensky s-a adresat compatrioților săi într-o înregistrare video, spunându-le să se pregătească pentru un asalt peste noapte și îndemnând la unitate și putere.

„Soarta Ucrainei se decide chiar acum”, a spus Zelensky. „Această noapte va fi foarte dificilă, iar inamicul va folosi toate forțele disponibile pentru a înfrânge rezistența ucrainenilor”.

„Nu putem pierde capitala”, a adăugat el, cu emfază.

Zelensky a postat sâmbătă dimineață un alt videoclip de la Kiev, jurând că își va apăra țara.

„Există o mulțime de informații false pe internet, potrivit cărora eu cer armatei noastre să depună armele și că există o evacuare”, a spus el. „Eu sunt aici. Nu vom depune armele. Ne vom apăra statul nostru”.

Armata ucraineană rezistă în fața atacului Rusiei

Armata ucraineană a opus o apărare acerbă forțelor invadatoare în cursul nopții, încetinind procesiunea Rusiei spre Kiev, potrivit oficialilor americani din domeniul apărării.

Cu toate acestea, rămâne încă de văzut cât de mult din țară se află sub control ucrainean sau rusesc. Armata rusă a revendicat controlul asupra orașului Melitopol din sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a declarat că a respins un atac rusesc pe una dintre principalele străzi din Kiev.

Zeci de explozii și focuri de mitralieră grea au fost auzite în zona vestică a orașului Șuliavka, inclusiv „lupte extrem de dure” în jurul Grădinii Zoologice din Kiev, potrivit ziarului Kyiv Independent. Un material video a arătat mașini în flăcări și explozii în Șuliavka.

Focuri de artilerie au fost raportate, de asemenea, la stația de metrou Beresteiska, unde brigada 101 a Ucrainei a distrus o coloană de forțe rusești, inclusiv două camioane încărcate cu tancuri și un alt tanc, a relatat publicația locală.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/bilant-total-al-victimelor-razboiului-ucraina-rusia-cate-sute-de-oameni-au-murit-478364

By GetNews