Loading

Antreprenorul Florin Bănuță, fost candidat din partea USR-PLUS pentru funcția de consilier local al Primăriei Sector 1 București, ne reamintește cauzele scumpirii energiei și gazelor din România. ”A venit nota de plată”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

”Când o să vă plângeți de prețul mare de la energie și gaze, vă rog să vă aduceți aminte cum Tăriceanu, Adrian Năstase împreună cu Dan Ioan Popescu furau acum ceva ani 1 mld de euro de la modernizarea ratată a hidrocentralei de la Porțile de Fier, sau cum l-a protejat Băsescu pe Buzoianu de la Energie Holding, care ani de-a rândul a supt miliarde de la Electrica prin contracte cu prețuri preferențiale, cum a primit Dna. Nuți 5 milioane euro șpagă de la Buzoianu, care între timp a și fugit din țară și a renunțat și la cetățenia română. Copiii lor, ai lui Dan Ioan Popescu (DIP) și ai lui Buzoianu, aveau numele imprimate pe vitrina celui mai scump magazin de haine din lume. Din banii pe care îi plătiți acum își cumpărau ei haine de zeci de mii de dolari.

Cum Varujan Vosganian si Videanu i-au dat penalului Ioan Nicolae, miliadar de altfel, gaz ieftin pentru compania lui de ingrasaminte Interagro, pe care le vindea la pret de dumping la export. La fel cum a facut si Basescu cu pretul la energie electrica pentru vecinul lui de vila de pe lacul Snagov, patronul rus al lui Alro Slatina.

Cum au venit Ponta și Dragnea și s-au rățoit la companiile americane care erau gata să extragă gaze din Marea Neagră și au zis să le iasă și lor ceva că dacă nu o să le pună taxe mai mari și au pus taxa pe stâlp…Cum a tratat statul român investitorii în parcurile eoliene, solare sau pe micii prosumatori, impunându-le niște condiții aberante…

Cum Ponta și cu Șova, cot ca cot cu sindicatele, au țepuit companiile energetice de la Turceni și Rovinari prin contracte frauduloase.

Zeci, sute, de miliarde au fost furate de politicieni din toate partidele, fără să vă pese, fără să protestați, ba i-ați mai și votat scrutin după scrutin.

Ei, acum a venit nota de plată, așa că, vă rog eu, ciocu’ mai mic, după cum zicea un clasic pesedist în viață.”

By GetNews