Loading

În dimineața zilei de joi, 24 februarie, Rusia a declarat război Ucrainei, invadând țara vecină. Peste o sută de mii de refugiați ucraineni au trecut granițele României, pentru a găsi adăpost. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre momentul cheie în care conflictul armat dintre cele două state se va încheia. Ce a declarat oficialul rus.

Când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina

Conform Reuters, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus care ar fi condițiile pentru ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se termine. Oficialul rus susține că invazia Ucrainei se va încheia atunci când țările occidentale vor lua măsuri în privinţa extinderii NATO către Orient, precum și preocupările privind uciderea civililor în estul Ucrainei.

„Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva acele probleme. Din câte înţelegem, acele solicitări sunt discutate de ucraineni cu consilierii lor, în primul rând SUA şi ţările Uniunii Europene. Să sperăm. Trebuie făcut acest lucru. Apoi se va încheia totul.

Noi am încercat în mod repetat în ultimii opt ani să le cerem colegilor noştri occidentali să pună presiune pe Kiev şi să oblige Kievul să înceteze să-şi mai ucidă poporul în Donbas şi să îndeplinească acordurile de la Minsk.”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov.

„Nu ne place acest lucru şi ne simţim în pericol!”

Peskov susține că Rusia a formulat cereri concrete către statul ucrainean pentru a rezolva problemele enunțate anterior, însă acestea nu ar fi fost rezolvate.

„De asemenea, în ultimele câteva decenii, ţara noastră a atras atenţia că ne simţim în pericol după ce v-aţi mutat infrastructura militară în direcţia noastră. Nu ne place acest lucru şi ne simţim în pericol şi nu putem închide ochii la acest lucru: aşa că de ce faceţi asta?

Nu am primit răspunsuri. Trebuie să găsim o soluţie la aceste două probleme. Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva aceste probleme.”, a completat Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Vladimir Putin este extrem de nemulțumit de evoluția invaziei Ucrainei, motiv pentru care liderul de la Kremlin ar fi ordonat arestarea la domiciliu a doi șefi FSB.

„Putin pare să fie extrem de nemulţumit de activitatea FSB în Ucraina: el s-a dezlănţuit asupra Serviciului 5 SOiMS (departamentul de informaţii externe al FSB). Serghei Beseda, şeful acestui serviciu şi adjunctul său Boluh, au fost plasaţi sub arest la domiciliu, conform surselor pe care le am în acest serviciu”, a declarat Andrei Soldatov.

Volodimir Zelenski avertizează ce țări ar putea fi invadate de către Vladimir Putin, după Ucraina, referindu-se la Polonia, Georgia, Republica Moldova și Țările Baltice.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/cand-se-va-incheia-razboiul-rusia-ucraina-de-fapt-kremlin-a-facut-anuntul-de-ultima-ora-484973

By GetNews