Loading

Capcana din maşinile şoferilor pot atrage amenzi usturătoare. Află ce anume nu trebuie să faci atunci când te afli la volan pentru a nu risca o amendă care poate ajunge și la suma de 2.900 de lei.

Animalale de companie sunt printre preferatele tuturor. Atunci când poate fi lăsat în grija cuiva, pisica sau câinele tău nu reprezintă o responsabilitate în plus, însă uneori suntem nevoiți să îi luăm cu noi atunci când mergem undeva. Unii șoferi aleg să îi transporte cu mașina, însă fără a-i ține în cușca specială pentru transport, iar acest lucru îi poate costa scump.

Așadar, dacă ești iubitor de animale, ar trebui să te gândești la faptul că atunci când alegi să transporți un animal pe locul din față, acesta poate fi o adevărată capcană pentru tine. Patrupedul, dacă nu este ținut într-o cușcă specială, îți poate distrage atenția de la șofat sau, și mai rău, poate afecta fizic direcția sau pedalele.

În afara faptului că animalul de companie pe locul din față poate atrage o amendă usturătoare, totodată, acest lucru te poate costa și mai scump și anume viața. De fiecare dată când decizi să conduci alături de animalul tău de companie, asigură-te că ai epuizat toate persoanele la care ar putea rămâne în grijă. Dacă nu are cine să se ocupe de patrupedul tău, atunci alege o cușcă special destinată pe care să o pui pe bancheta din spate pentru transportul acestuia.

Capcana din maşinile şoferilor care pot atrage amenzi usturătoarea

În prezent, valoarea unui punct amendă este de 145 de lei, astfel că cei care transportă animale pe scaunul din față a mașini este cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. În comparație cu amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță, aceasta este încadrată în Clasa I de contravenții, lucru care atrage sancțiunea cu o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

Șoferilor le este interzis să transporte pe locurile din față ale mașinilor copii mici, dar și animale de companie sau orice alt animal. În cazul șoferilor care aleg totuși să facă acest lucru, ei riscă sancțiunea cu amenda care este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, adică între 9 și 20 de puncte amendă.

Sursa: https://playtech.ro/2022/capcana-din-masinile-soferilor-detaliul-pe-care-multi-romani-il-ignora-si-le-poate-aduce-o-amenda-de-2-900-lei/

By GetNews