Loading

Caz incredibil la Botoşani, în prag de sărbători. Un bărbat în vârstă de 52 de ani nu a fost primit în casă de propriii părinţi, după ce şi-a revenit spectaculos în urma unui accident care l-a trimis direct la Terapie Intensivă.

Potrivit monitorulbt.ro, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost externat ieri, 28 decembrie. Bărbatul a fost operat de mai multe ori în urma unui accident rutier, fiind internat la Terapie Intensivă. După ce şi-a revenit miraculos, iar starea lui stabilizat, medicii au decis că perioada de recuperare se poate face şi de la domiciliu. Pentru că bărbatul era încă imobilizat din pricina multiplelor facturi, medicii au solicitat o ambulanţă de transport.

Când au ajuns la domiciliu, medicii din ambulanţă au avut realmemte un şoc. Părinţii bărbatului nu au vrut să-l primească sub nicio formă. “El când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital”, a declarat mama bărbatului. Văzând că nu au cine să se înţeleagă, ambulanţierii au chemat poliţia. După lungi discuţii, şi poliţiştii s-au recunoscut înfrânţi de încăpăţânarea bătrânilor şi au explicat echipajului de pe ambulanţă că nu există o lege care să pedepsească lipsa de omenie. Astfel, ambulanţa a făcut drum întors şi a revenit la spital.

A fost o situaţie neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secţia de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor, unde era şi adresa de domiciliu a pacientului. Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat. Ambulanţierul a stat peste două ore, cu motorul pornit, în faţa porţii, pentru a oferi condiţii, cât de cât, pacientului, însă s-a lovit de refuzul părinţilor. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgenţe şi se caută o soluţie”, a precizat medicul primar Nicuşor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Reacţia bărbatului: “Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta”

Doar că, din punct de vedere medical, bărbatul nu prezintă motive pentru a fi internat din nou, iar medicii de la Spitalul Judeţean Botoşani caută soluţii pentru a-l interna pe acesta într-o secţie. Bărbatul a fost la rândul său în stare de şoc când a văzut recţia părinţilor.

“Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău”, a declarat acesta, de pe targa ambulaneţei.

sursa: https://observatornews.ro/eveniment/caz-socant-in-botosani-sia-revenit-miraculos-dupa-ce-a-fost-la-terapia-intensiva-dar-propriii-parinti-nu-au-vrut-sal-primeasca-acasa-politia-chemata-in-ajutor-sa-dat-batuta-nu-avem-lege-pentru-lipsa-de-omenie-452097.html

By GetNews