Loading

Mobilizarea bărbaţilor de 18 – 60 de ani din România a fost discutată din nou, iar MApN a transmis noi clarificări pe această temă. De asemenea, după votul din Parlament, este posibil să apară schimbări în armata română. Iată ce s-a decis până acum

  • Care sunt bărbații care nu vor fi mobilizați
  • Proiectul de modernizare este aproape gata
  • Va fi supus votului în curând

Proiectul de modernizare a legii privind securitatea naţională urmează să fie terminat în scurt timp. Ulterior, acest proiect va fi supus votului în Parlament. Iată ce a declarat ministrul Apărării Naţionale al României!

Ce se întâmplă cu bărbații în cazul izbucnirii unui război

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a revenit cu noi clarificări despre mobilizarea tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani, în cazul izbucnirii unui război la noi în țară. Noua lege va aduce și modernizarea armatei române.

Potrivit noului proiect de lege, se vor achiziționa echipamente noi și, mai mult decât atât, alocarea bugetare pentru apărare va crește de la 2 la sută din PIB, la 2,5 la sută, potrivit declarațiilor ministrului.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a subliniat foarte clar faptul că nu se pune problema mobilizării tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani din România în cazul izbucnirii unui război la noi în țară.

Care sunt bărbații care nu vor fi mobilizați

Vasile Dîncu a mărturisit că bărbații care nu au făcut stagii militare nu pot fi mobilizați pe front, indiferent de vârsta pe care o au.

Mobilizarea tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani nu se poate. Cineva care n-a făcut stagiul militar, indiferent de vârsta lui, nu poate fi mobilizat pe front. Vorbim despre situaţii ipotetice. În momentul ăsta nu există nicio dovadă, niciun argument că România şi NATO ar intra în vreun conflict cu Federaţia Rusă“, a declarat Vasile Dîncu.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/ce-se-intampla-cu-barbatii-de-1860-de-ani-din-romania-in-cazul-izbucnirii-unui-razboi-ministrul-vasile-dincu-a-facut-clarificari-274412.html

By GetNews