Loading

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a discutat despre pașii pe care îi pot face cei care primesc facturi foarte mari la energia electrică. Află de pe a1.ro cum îți recuperezi banii.

Acesta a specificat că mulți consumatori au primit facturi umflate la energia electrică și a subliniat faptul că este unul dintre ei. Află din rândurile următoare ce trebuie să faci dacă primești o notă de plată uriașă la curent.

Factură umflată energia electrică: Procedura pentru recuperarea banilor

„ANRE ne-a comunicat că a intrat în control la marii furnizori şi mă bucur că se face odată lumină în aceste cazuri. Procedura există. Reclamaţie la furnizor. Furnizorul are posibilitatea să returneze banii dacă suma este peste 100 lei. Dacă suma este sub 100 lei, atunci se scade din factura următoare

Dacă furnizorul nu face acest lucru, reclamaţia se duce la ANRE şi ANRE rezolvă acest lucru. Toţi furnizorii care au întocmit facturi eronate vor trebui obligaţi şi cu amendă şi să le storneze să nu perceapă penalităţi şi le vor şi face corespunzător”, a spus Ministrul Energiei.

Virgil Popescu, criticat de Florin Cîţu după o afirmație în legătură cu facturile la lumină

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că există numeroşi furnizori de energie care au emis facturi către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi, el susţinând că s-a aflat personal în situaţia de a primi o factură cu tarif necompensat şi neplafonat.

Ministrul le-a recomandat celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a criticat,la DCNews, afirmaţia ministrului Energiei, Virgil Popescu,

”Dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a spus Cîţu, precizând că se va ajunge ca oamenii să nu mai plătească nici taxele.

Legat de noile noile măsuri, care vor fi aplicate de la 1 aprilie 2022, Virgil Popescu a precizat: „Avem o serie de măsuri în lucru pe care vrem să le adoptăm săptămâna viitoare.

Mă refer la toate măsurile deja anunţate, cele privind reducerea TVA de la 19 la 5%, la schemele de sprijin care vor fi aplicate de la 1 aprilie pentru toţi consumatorii casnici, la scheme de ajutor pentru IMM-uri şi mai multe industrii precum cea alimentară, vom lua măsuri de sprijinire şi a altor industrii.

Vom lua măsuri ferme şi faţă de furnizorii care nu au întocmit facturile corespunzător, vom introduce neperceperea de penalităţi şi imposibilitatea debranşării”.

Sursa: https://a1.ro/news/social/ce-trebuie-sa-faci-daca-factura-la-lumina-este-exagerata-ministrul-energiei-a-dezvaluit-pasii-id1065655.html?utm_source=Facebook%2520Observator&utm_campaign=Facebook&utm_medium=Social&utm_term=articol&utm_content=1065655

By GetNews