Loading

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a propus ca românii care deţin maşini mai vechi de 15 ani să fie recompensaţi de stat. Scopul principal ar fi înnoirea parcului auto naţional şi, implicit, reducerea poluării mediului înconjurător.

Ca răspuns la această propunere, beneficiarii ar urma să se angajeze că nu vor mai cumpăra autovehicule second-hand şi că vor folosi sumele de bani primite din partea autorităţilor pentru a-şi achiziţiona autovehicule noi mai puţin poluante.

„În PNRR România s-a angajat să reducă numărul vehiculelor mai bătrâne de 15 ani. Până când nu vom avea un guvern care să-şi asume această decizie ar fi prematur, în calitate de ministru interimar, să dau eu soluţia. Propunerea mea este aceeaşi pe care am spus-o de mai multe ori. Statul să vină să susţină predarea acestor maşini mai vechi de 15 ani cu o anumită sumă de bani”, a declarat ministrul interimar Barna.

Taxe mai mari pentru cei cu maşini vechi
În acelaşi timp, ministrul Tanczos Barna s-a referit şi la taxele locale care, în opinia sa, ar trebui majorate în cazul cetăţenilor români care deţin maşini foarte vechi al căror nivel de emisii de dioxid de carbon este foarte ridicat.

Sursa: https://soferidinromania.ro/ce-veste-ce-primesc-proprietarii-masinilor-mai-vechi-de-15-ani-de-la-stat/

By GetNews