Loading

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl, unde pe parcursul zilei au avut loc mai multe lupte. Autoritățile din Ucraina au dat de veste că militari ruși au ajuns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului. Consilierul prezidențial din Kiev este de părere că au pierdut controlul.

  • Centrala de la Cernobîl a fost capturată de trupele rusești
  • Personalul stației este ținut ostatic

Autoritățile din Ucraina au menționat că militarii ruși au ajuns în Ucraina de pe teritoriul Belarsului, iar consilierul prezidențial Kiev este de părere că au pierdut controlul.

Centrala de la Cernobîl a fost capturată de trupele rusești

Trupele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl. Confirmarea a fost făcută de un consilier prezidențial de la Kiev, Mihail Podoliak, a spus că este imposibil să spui că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranță.

,,Este imposibil să spui că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranță, după un atac complet lipsit de siguranță, după un atac complet lipstit de sens din partea Rusiei”, a spus Mihail Podoliak.

El a mai spus că au pierdut controlul și că nimeni nu știe în ce situație este centrala și depozitul de deșeuri nucleare, iar personalul stației este ostatic.

,,Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare. Personalul stației este ţinut ostatic. Acest lucru ameninţă securitatea nu numai a Ucrainei, ci şi a Europei ” a mai spus Mihail Podoliak.

Trupele ruse au ca țintă capitala Ucrainei

Mihail Podoliak a mai menționat că aceasta este una dintre cele mai serioase amenințări din Europa. Ministrul britanic al Apărării a anunțat că trupele ruse care au intrat în Ucraina au ca țintă capitalam Kiev.

,,Aceasta este una dintre cele mai seriaose amenințări din Europa astăzi”, a spus MIhail Podalik.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/centrala-de-la-cernobil-a-fost-capturata-de-trupele-rusesti-am-pierdut-controlul-foto-272783.html

By GetNews