Loading

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia de vaccin, cel puțin în unele țări, după ce s-a constatat faptul că persoanele care au doar două doze de vaccin îmotriva noului coronavirus nu sunt atât de protejate de virusul nemilos, care face victime pe întreg globul pământesc.

  • Raed Arafat, declarații despre certificatul verde
  • Ce au descoperit specialiștii
  • Ce se întâmplă cu persoanele care au doar două doze

În mai multe țări din Europa, specialiștii în domeniu au constatat că persoanele care s-au imunizat de două ori împotriva noului coronavirus nu sunt, în realitate, atât de protejați. Din acest motiv, certificatul verde ar putea să fie valabil doar în cazul în care facem și cea de-a treia doză de vaccin.

Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia de vaccin

Așadar, cea de-a treia doză de vaccin, doza booster, este necesară pentru ca certificatul verde să mai aibă valabilitate, în condițiile în care specialiștii au descoperit că, într-adevăr, doar două doze de vaccin împotriva noului coronavirus nu asigură o imunitate crescută.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că în țara noastră nu s-a luat deocamdată o astfel de decizie, însă această propunere în ceea ce privește certificatul verde este posibil să fie adoptată la nivel european.

Conform ultimelor declarații oferite de Raed Arafat, pe plan european, sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene.

Raed Arafat, declarații despre certificatul verde

Raed Arafat a mai declarat că, potrivit studiilor din ultima perioadă, s-a adeverit faptul că persoanele care au doar două doze de vaccin împotriva noului coronavirus sunt vulnerabile, mai ales în fața noilor variante.

”Este posibil ca în cazul în care nu ai booster-ul să se considere că cele două doze au expirat. Sunt studii științifice efectuate în centre universitare și există argumente științifice în acest sens. Dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, atunci este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai mărturisit că există studii clare, al căror rezultat arată că oamenii cu doar 2 doze și pentru care a trecut ceva timp de la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 au protecție foarte scăzută.

”Eu ce am vorbit se referea la nivel european și sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie în Austria, Israel și alte țări, dar ideea este că la un moment dat să se ia o decizie ca certificatul verde să expire. Acest certificat este posibil să fie prelungit numai dacă ai a treia doză”, a mai spus Raed Arafat.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/certificatul-verde-nu-va-mai-fi-valabil-fara-doza-a-treia-de-vaccin-impotriva-noului-coronavirus-explicatiile-oferite-de-raed-arafat-au-protectie-foarte-scazuta-268316.html

By GetNews