Loading

Potrivit avertizării cod portocaliu, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Munții Apuseni, va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 100-110 km/h, determinând viscol puternic și reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

Cod galben de ninsori până sâmbătă dimineață

Până sâmbătă dimineața, la ora 10.00, este cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.

Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă.

Informare meteo de ploi, vânt și polei

Meteorologii au emis și o informare, conform căreia în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă.

Pe alocuri se va depune polei. Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h.

Sursa: https://observatornews.ro/vremea/coduri-galben-si-portocaliu-de-ninsori-si-viscol-emise-de-anm-meteorologii-anunta-vreme-severa-la-munte-pana-maine-dimineata-451571.html

By GetNews