Loading

Rusia a decis să ia o hotărâre importantă în ceea ce privesc zborurile. Începând cu data de 9 aprilie, țara condusă de Vladimir Putin reia transportul aerian spre 52 de țări ”prietene”. 

  • Ce se va întâmpla de pe 9 aprilie
  • Rusia a luat o decizie importantă

După o lungă perioadă, Rusia a decis să reia zborurile către 52 de țări ”prietene”, ca parte a măsurilor de relaxare a restricțiilor împotriva noului coronavirus, a anunțat prim ministrul Mihail Mișustin.

Ce decizie a luat Rusia! Totul se va întâmpla din 9 aprilie

Astfel, țările care nu s-au alăturat valului de sancțiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei rușilor în Ucraina vor putea beneficia de zboruri. Printre acește țări se numără Israel, Algeria, China, Liban, dar și Pakistan.

Vă aducem aminte faptul că Moscova a impus restricții dure de călătorie în anul 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, iar multe dintre ele au rămas încă în vigoare. Totuși, treptat lista țărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene a fost extinsă.

Mai mult de atât, prim ministrul a mai spus că Rusia va ridica și restricțiile privind călătoriile peste granița terestră dintre Rusia și China.

România a interzis avioanelor rusești în spațiul aerian

Ca urmare a războiului din Ucraina, România a interzis ca avioanele rusești să mai zboare deasupra țării noastre începând cu data de 25 februarie.

Țara noastră s-a alăturat astfel altor state din UE care au interzis același lucru din cauza războiului provocat de ruși în Ucraina.

”În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență”, au anunțat autoritățile.

sursa : https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/decizia-luata-de-rusia-ce-se-intampla-incepand-cu-data-de-9-aprilie-275832.html

By GetNews