Loading

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut declarații sfâșietoare despre crimele de război din Ucraina. Liderul ucrainean a spus că forțele ruse blochează accesul ajotorului umanitar în Mariupol pentru a ascunde miile de victime pe care le-au făcut.

  • Voloimir Zelenski vorbește despre crimele de război din Mariupol
  • Declarațiile cutremurătoare ale președintelui ucrainean

Volodimir Zelenski, declarații sfâșietoare

Crimele de război din Ucraina au tulburat o lume întreagă, iar Volodimir Zelenski face noi declarații sfâșietoare. Președintele ucrainean a afirmat că trupele ruse încearcă să ascundă urmele atrocităților pe care le-au comis, acesta fiind motivul pentru care nu permit accesul ajutorului umanitar în Mariupol.

„Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem primi ajutor umanitar în Mariupol este că până când totul va fi „curăţat” de către soldaţii ruşi, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo. Sunt mii de oameni ucişi şi mii de răniţi. Ştim câţi soldaţi (ucraineni) au murit acolo şi câţi au fost răniţi, dar nu ştim câţi civili”, a spus Volodimir Zelenski.

În ciuda situației, Zelenski păstrează o atitudine cât se poate de optimistă în aceste circumstanțe și este convins că vor rămâne urme ale crimelor de război comise de aramata rusă.

Dar, în orice caz, ei (ruşii) nu vor putea ascunde totul. Un astfel de număr este imposibil de ascuns. Şi cred că o să vedem cu toţii când vom intra în Mariupol”, a mai spus el.

Președintele ucrainean acuză forțele ruse că au ars familii întregi, pe care le-au ucis

Totodată, liderul Ucrainei vorbește și despre metodele „naziste” folosite de militarii ruși în încercarea de a ascunde masacrul din Bucea și din alte orașe vecine.

“În Bucea, de exemplu, au încercat să o facă, au ars o mulţime de oameni în această regiune: Bucea, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Ieri am găsit o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt nazişti”, a mai spus preşedintele ucrainean.

sursa: spynews.ro

By GetNews