Loading

Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului. Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat. Mai multe mașini au fost, de asemenea, avariate. 

Imagini de la protest fac înconjurul lumii, după ce au fost preluate de marile agenții foto internaționale. În imagini sunt manifestanți care se îmbrâncesc cu jandarmii, care afișează bannere sau care se roagă, în genunchi cu icoane în mână. 

O fotografie surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene.

Adunarea publică organizată marți în zona Parlamentului nu a fost autorizată, a anunțat ministerul de Interne.

14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. 

De asemenea, au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei.

Șeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, a precizat marți că „adunarea a fost paşnică şi situaţia a fost sub control”. 

Sursa: https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/un-protestatar-aur-a-desenat-o-svastica-pe-drapelul-uniunii-europene-fotografia-preluata-de-marile-agentii-1777549

By GetNews