Loading

Micuțul Rayan, băiețelul de 5 ani care era blocat de cinci zile într-un puț din Maroc, a fost extras sâmbătă seara de echipele de intervenție, după o operațiune urmărită cu sufletul la gură de întreaga lume. Din păcate, autoritățile au anunțat ulterior că băiatul este mort, scrie Digi24.ro.

„În urma tragicului accident care a luat viața copilului Rayan Oram, Majestatea Sa Regele Mohammed al VI-lea a vorbit la telefon cu părinții băiatului decedat, care a murit după ce a căzut într-o fântână”, se arată în comunicat.

Anunțul a provocat mare tristețe și dezamăgire, cu atât mai mult cu cât imagini filmate joi de o cameră coborâtă în puț arătau că băiatul era atunci în viață și era conștient, deși părea să aibă câteva răni minore la cap.

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă la locul unde se desfășura operațiunea de salvare, rugându-se și cântând imnuri religioase.

După ce au avansat centimetru cu centimetru în tunel, salvatorii au reușit să-l extragă pe micuțul Rayan sâmbătă seara. Băiatul de 5 ani căzuse marți într-un puț cu adâncimea de 60 de metri, o tragedie care a ținut în suspans Marocul și lumea întreagăi.

Salvatorii au folosit buldozere pentru a săpa un șanț masiv în dealul de lângă fântână, lăsând o gaură deschisă în pământul roșcat. 

Intrând printr-o breșă orizontală, în primele ore ale după-amiezii de sâmbătă, salvatorii, însoțiți de o echipă medicală, au reușit să-l extragă pe băiat ajungând la locul în care acesta căzuse. Copilul a fost preluat de o ambulanță, în prezența părinților, dar inițial nu se știa nimic despre starea sa de sănătate.

Operațiunea a înaintat încetul cu încetul, manual, „cu mare atenție pentru a evita vibrațiile ce pot provoca alunecări de teren”, au precizat autoritățile locale. Principala provocare a fost evitarea alunecărilor de teren din cauza naturii solului, unele straturi fiind stâncoase, iar altele foarte nisipoase.

sursa: https://unica.md/monden/dezamagire-mare-si-tristete-copilul-cazut-intr-o-fantana-a-fost-scos-fara-suflare-dupa-5-zile/

By GetNews