Loading

O zi de colind a fost pe punctul să se încheie dramatic pentru doi copii de 11 şi 13 ani, din comuna Moara. Micuţii au deschis poarta unui localnic, moment în care au fost atacaţi de doi câini, metis Amstaff și Buldog.

Când a văzut incidentul, un vecin a sărit imediat în ajutorul copiilor, dar a fost la rândul său atacat. Ulterior, cei trei au fost transportaţi la spital, unde au primit îngrijiri de specialitate.

Când a aflat ce s-a întâmplat, tatăl copiilor s-a urcat la volan şi a ucis cu maşina cele două animale care se aflau pe domeniul public. Poliţiştii chemaţi la faţa locului, au constatat că bărbatul consumase alcool, având o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, uciderea fără drept a animalelor și neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin.

Ce spun poliţiştii

Astăzi, în jurul orei 14,30, pe raza comunei Moara, doi minori în vârstă de 11 și 13 ani, care mergeau cu colindul, au deschis poarta curții unui localnic, moment în care au fost atacați de doi câini, metis Amstaff și Buldog.

În ajutorul minorilor a sărit un vecin, care a fost, la rândul său, mușcat de către cei doi câini. Atat minorii, cât și adultul, au fost transportați la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, prezentând plăgi ușoare.

Ulterior producerii evenimentului, tatăl minorilor s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală în zona producerii evenimentului și a ucis cu vehiculul cei doi câini aflați pe drumul public. La testarea cu aparatul etilotest, șoferul prezenta o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări, atât sub latura penală, privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, uciderea fără drept a animalelor și neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin, cât și cu privire la legislația contravențională-OUG 195/2002 și legislația incidentă înregistrării animalelor periculoase.

sursa: https://observatornews.ro/eveniment/doi-copii-care-au-mers-cu-colindul-atacati-de-doi-caini-din-curtea-unui-localnic-din-suceava-tatal-lor-a-ucis-animalele-cu-masina-451611.html

By GetNews