Loading

Având doar numărul de telefon al unei femei pe care nu o întâlnise niciodată în viaţa ei, Nataliya Ableyeva a trecut graniţa din Ucraina în Ungaria cu un “bagaj” preţios: cei doi copii ai unui străin. Povestea emoţionantă a unui gest aparent mărunt, dar care înseamnă totul pentru familia frăţiorilor ucraineni.

În timp ce aştepta la punctul de trecere spre Ungaria, încercând să fugă de infernul care s-a dezlănţuit în Ucraina odată cu invazia Rusiei, Nataliya Ableyeva a întâlnit un bărbat de 38 de ani, disperat să-şi pună la adăpost fiul şi fiica. Acesta, originar din Kamianets-Podilskyi, a fost oprit de poliţiştii de frontieră, care i-au interzis să părăsească ţara. Ucraina nu mai permite bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să treacă graniţa, pentru a fi pregătiţi în cazul în care va fi necesar să lupte pentru a-şi apăra ţara.

Tatăl lor mi i-a dat, pur şi simplu. A avut încredere în mine, mi-a lăsat şi paşapoartele celor mici ca să-i trec graniţa”, povesteşte emoţionată ucraineanca în vârstă de 58 de ani, în timp ce băiatul o îmbrăţişează strâns. Mama celor doi copilaşi, care se afla în Italia atunci când Ucraina a fost lovită de primele bombardamente, era pe drum spre Ungaria, pentru a-şi duce fiul şi fiica acolo unde răul nu-i poate atinge. Asta e tot ce ştia Ableyeva când a acceptat să ajute familia, la ceas de nevoie. A notat numărul de telefon al mămicii, apoi şi-a luat rămas bun de la tatăl micuţilor. 

Lacrimi de fericire. Reuniune emoţionantă cu mama, la vama din Ungaria

În urma ei, cei doi copii ai Nataliyei au rămas în Ucraina. Fiul său e poliţist, iar fiica – asistentă medicală, aşa că autorităţile le-au interzis să plece din ţara aflată în război. Pentru câteva clipe, şi-a închipuit că trece graniţa de mână cu proprii săi copii. Odată ajunşi în Ungaria, la Beregsurany, au aşteptat pe o bancă sosirea mamei. Băieţelul plângea când telefonul a sunat prima oară şi a auzit vocea celei care i-a dat viaţă. Anna Semyuk, de 33 de ani, a sosit în scurt timp şi i-a îmbrăţişat pe copilaşii speriaţi, fără să uite să-i mulţumească din suflet femeii care le-a făcut reuniunea posibilă. Cele două femei s-au strâns în braţe minute în şir, cu lacrimi în ochi.

Sursa: https://observatornews.ro/extern/video-doi-copilasi-din-ucraina-au-trecut-granita-de-mana-cu-o-straina-revedere-emotionanta-cu-mama-in-lacrimi-departe-de-pericol-460560.html

By GetNews