Loading

Trei surori din satul Vladomira, judeţul Iaşi, lăsate singure acasă au fost surprinse de un incendiu în timp ce dormeau. Părinţii erau plecaţi şi le-au lăsat pe cele mici care au 3 şi 4 ani, în grija surorii mai mari, în vârstă de 11 ani.

Potrivit Observator News, o sobă a explodat şi copila a fugit repede la vecini ca să anunţe ce s-a întâmplat. Un localnic a reuşit să le scoată pe celealte două fetiţe din casă.

La un pas de tragedie

Fetele în vârstă de 3 şi 4 ani au ajuns la spital cu arsuri de gradul II pe aproape din jumătate din suprafaţa corpului, arsuri la faţă, torace, mâini şi picioare. De asemenea, la spital a ajuns şi sora mai mare, de 11 ani, cea care de altfel a alertat vecinii despre incendiu, ea având arsuri la mâna dreaptă.

Cazul a ajuns şi la cei de la Protecţia Copilului, care au demarat o anchetă şi verifică dacă se impune măsura de protecţie în familia extinsă sau la asistenţii maternali. De asemenea, aceştia vor iniţia un program de consiliere pentrucele trei minore.

Se pare că bunica maternă a cerut plasamentul pentru fata de 11 ani, ea fiind crescută de aceasta mai multă vreme, menționează sursa citată.

Sursă foto: Observator News

Sursa: https://www.dobrogea.tv/stire/Eveniment/29443/national-doua-fetite-de-3-si-4-ani-la-un-pas-sa-arda-de-vii-dupa-ce-casa-lea-fost-cuprinsa-de-flacari-sora-de-11-ani-a-reusit-sa-alerteze-vecinii.html

By GetNews