Loading

Clipe de panică pe DN 2A, la ieșire din orașul Țăndărei spre Constanța, după ce un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe carosabil, în urma unui accident în care a fost implicată și o dubiță. Parte din încărcătură s-a împrăștiat pe șosea, iar martorii s-au speriat că scenariul de la Mihăilești, din 2004, s-ar putea repeta.

”Șoferul de TIR a ieșit și a țipat să fugim că e azot acolo”, povestește un martor care a filmat primele minute de după impact. Speriați, martorii și-au amintit de tragedia de la Mihăilești, din 2004. ”Doamne, ferească Dumnezeu! Moare omul. Dar ce avea, frate, aici? Bubuie? De ce? Ce e ala? Azot? Poate să bubuie. E ca la Mihăileşti”, mai spune bărbatul pe filmare.

TIR-ul era încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu

Potrivit IPJ Ialomița, astăzi, în jurul orei 14.00, dispeceratul inspectoratului a fost sesizat, prin apel la 112, de producerea unui accident la ieșirea din orașul Țăndărei, pe sensul de mers către Constanța, în care au fost implicate o dubiță și un tir încărcat cu saci de azotat de amoniu. 

În urma impactului, TIR-ul s-a răsturnat pe partea carosabilă. La fața locului au fost trimise trei echipaje de salvatori de la Detașamentul de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de cercetare CBRN, o ambulanță SMURD, în sprijin și un echipaj SAJ Ialomița.

Ambii șoferi implicați în accident au fost răniți

Din evenimentul rutier au rezultat două victime, șoferii celor două vehicule,  care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior, o victimă a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei, iar cealaltă victimă a refuzat transportul la spital.

Nu sunt scurgeri de combustibil la locul evenimentului și nu există pericolul unei explozii.

Pompierii au izolat zona și au evacuat preventiv un număr de 12 persoane, aflate într-o unitate de alimentație publică din apropierea locului unde s-a produs evenimentul.

Pe 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat la Mihăileşti, în judeţul Buzău. În tragedie au murit 18 oameni, pompieri, localnici şi doi jurnalişti ai postului Antena 1. Alte 13 persoane au fost grav rănite.

Video și sursa articolului AICI

By GetNews