Loading

Fostul oficial al celor de la CFR Cluj, Marian Copilu, s-a înţeles deja cu Mihai Rotaru şi urmează să fie anunţat oficial cât de curând în conducerea Universităţii Craiova. Cel mai probabil, el se va alătura şi lotului oltenilor, în stagiul de pregătire din Antalya.

Sosirea lui Marian Copilu ca președinte al Universității Craiova a fost anunțată de Fanatik, dar despre interesul patronului clubului din Bănie de a-l aduce pe omul-trofeu de la CFR Cluj, ProSport a scris în premieră, încă din septembrie 2021, de acum patru luni: Mihai Rotaru pregătește, în secret, lovitura de titlu pentru Neluțu Varga!

Marian Copilu nu va fi instalat preşedinte al clubului, atât pentru că funcţia, mai degrabă onorifică la Universitatea, este deţinută de gloria Ştiinţei, Sorin Cârţu, dar şi pentru că viitorul preşedinte al grupării nu va fi numit, ci ales de suporteri, aşa cum s-a anunţat încă din vara trecută. Abonaţii din acest sezon ai Universităţii Craiova vor putea să-şi voteze viitorul preşedinte în cadrul unor alegeri care ar trebui să aibă loc în luna martie a acestui an.

Marian Copilu s-a înţeles cu Universitatea Craiova. Ce atribuţii va avea fostul oficial de la CFR Cluj

Cel mai probabil, funcţia lui Marian Copilu va fi de manager general al Universităţii Craiova şi el va îndeplini rolul deţinut până acum tocmai de Mihai Rotaru. Finanţatorul grupării din Bănie a fost cel care a luat în toţi aceşti ani deciziile importante la club, în special cele legate de instalarea antrenorului şi de transferurile de jucători.

Restul oficialilor din club, indiferent de nume sau de perioada în care au ocupat funcţii în club, au avut numai rol consultativ sau chiar onorific. Cel puţin pentru o perioadă, Copilu şi Rotaru vor conlucra, finanţatorul dorindu-şi ca treptat să-i predea noului oficial aproape toate prerogativele legate de club.

Din câte se pare, Marian Copilu ar fi genul de conducător pe placul lui Mihai Rotaru: deşi este tânăr, are destulă experienţă, şi chiar la cel mai înalt nivel, este discret, este foarte implicat, dedicat meseriei, posedă o situaţie materială foarte bună, lucrează în beneficiul echipei, nu este ştiut cu interese ascunse, în folosul propriu şi în acelaşi timp cunoaşte dedesubturile fotbalului românesc.

Pe de altă parte, meritele sale la titlurile luate de CFR Cluj au fost exacerbate, echipa având un traseu impecabil şi după plecarea sa, iar la condiţiile materiale şi de influenţă ale CFR-ului, nu există un personaj cu rol executiv care să-şi aducă o contribuţie decisivă sau chiar majoră la performanţele echipei.

Sursa: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/marian-copilu-la-universitatea-craiova-19390006

By GetNews