Loading

Pentru a face faţă noului val al pandemiei, premierul francez Jean Castex a anunţat, luni seară, că numărul de persoane la reuniuni publice în interior va fi limitat la 2.000, iar în exterior la 5.000. Măsura va intra în vigoare de luni, 3 ianuarie, pentru timp de trei săptămâni.

“Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior şi maximum 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat prim-ministrul într-o conferinţă de presă luni seară, la care a fost prezent în ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Această măsură se va aplica de luni, 3 ianuarie, şi pe o perioadă de trei săptămâni, a spus şeful guvernului. În fotbal sunt astfel vizate etapele  20, 21 şi 22 din Ligue 1, cu meciuri precum Lyon – PSG (duminică, 9 ianuarie), Marseille – Lille (16 ianuarie), derby-ul OL-ASSE (21 ianuarie) sau Lens – Marseille (22 ianuarie).

Şaisprezecimile Cupei Franţei programate luni 3 ianuarie (PSG-Vannes, ora 22.00) şi marţi 4 ianuarie (Lens-Lille, ora 22.10) se vor disputa, aşadar, cu maximum 5.000 de persoane în tribune.

De asemenea, şeful guvernului a mai clarificat că nu se pune problema pentru momentul instituirii unor restricţii de circulaţie. El a mai declarat că noile reguli privind izolarea vor fi adoptate până la sfârşitul săptămânii “odată ce consultarea organismelor ştiinţifice va fi finalizată”. În plus, premierul a anunţat şi interzicerea concertelor în picioare, precum şi a consumului de alimente şi băuturi în transportul public, chiar dacă este o călătorie lungă, în cinematografe, săli de sport şi instituţii sportive şi teatre. Consumul în restaurante si baruri trebuie să se facă doar la mese.

Sursa: https://observatornews.ro/extern/franta-impune-noi-restrictii-timp-de-trei-saptamani-pentru-a-face-fata-noului-val-al-pandemiei-451966.html

By GetNews