Loading

Un tribunal din Danemarca a dat o sentință dură pentru un șofer care a frânat nejustificat în fața unui camion: închisoare și confiscarea mașinii.

Am scris de curând despre noile reguli din Danemarca privind confiscarea mașinilor conduse de șoferi inconștienți, indiferent dacă aceștia sunt sau nu proprietarii vehiculului.

Pedeapsa se poate aplica și șoferilor de camion, mai ales în cazul alcoolemiei peste 2 la mie. Până acum nu avem informații despre un astfel de caz, dar în schimb a apărut primul incident în care un șofer de camion a fost victima unui șofer agresiv.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul lunii aprilie, pe ruta E45. Un șofer de 37 de ani a depășit un camion, după care a frânat agresiv și aparent complet nejustificat în fața acestuia. Șoferul camionului a evitat la limită coliziunea.

Șoferul de 37 de ani nu s-a oprit aici. El a aruncat și o sticlă înspre camion, avariind parbrizul. Potrivit tribunalului din Horsens, gesturile bărbatului reprezintă o amenințare extremă la siguranța rutieră.

Sentința a fost și ea destul de dură. Două luni de închisoare și confiscarea mașinii, chiar dacă aceasta nu era deținută de el, ci de mama sa. În plus, el a primit o interdicție de 6 luni pentru condus.

Și in România șoferii agresivi din trafic vor fi pusi la punct. Noile pedepse sigur ii vor calma!O pedeapsa mare urmeaza sa primeasca si soferii care se fac vinovati de accidente rutiere din care au rezultat victime, acestia ar putea pierde dreptul de a mai conduce vreodata.

Noul cod rutier ar putea prevede ca, dupa un accident grav, soferul vinovat sa nu mai primeasca dovada de circulatie.

sursa: https://soferidinromania.ro/inchisoare-si-confiscarea-masinii-pentru-franare-intentionata-in-fata-unui-camion/

By GetNews