Loading

Un copil de 11 ani a încurcat autobuzul, a rătăcit toată ziua în căutarea casei, dar a murit pe stradă. Tragedia a avut loc la Dubna, lângă Moscova. Şcolarul a murit de hipotermie severă. Mama lui Maxim a mers la poliție pe 27 decembrie, în jurul orei șase seara.

Ea a spus că elevul clasei a doua a mers dimineața la școală. Cu toate acestea, el nu a apărut în clasă. Seara, băiatul nu s-a întors acasă la ora obișnuită. Alarma a fost trasă de personalul secției de poliție din Dubna. Voluntarii din Moscova s-au alăturat căutării.

Copilul suferea de un retard de dezvoltare. Urma cursurile școlii pentru copii cu dizabilități. Maxim s-a pierdut în drum spre școală. În fiecare zi, copilul mergea la instituția de învățământ cu un autobuz social specializat. În acea dimineață, transportul a întârziat din cauza condițiilor meteo. Cel mai probabil, copilul s-a speriat să întârzie la cursuri și a urcat în alt autobuz, spune mama.

Pe drum, elevul și-a dat seama că merge în sens invers. A intrat în panică, a ieșit și a decis să se întoarcă. A rătăcit îndelung prin cartier, încercând să găsească casa sa. Camerele de securitate l-au înregistrat trecând peste un pod. Au trecut sute de mașini. Niciunul dintre șoferi nu a fost alarmat de vederea unui copil singuratic, confuz.

Copilului însuși îi era rușine să ceară ajutor străinilor. Acesta a fost găsit seara târziu într-un șanț de pe o șosea.

Urmele tălpilor au fost observate pe malurile râului de alături. Experții cred că a căzut pe gheață, a ieșit, dar și-a pierdut cunoștința. Copilul a murit de hipotermie severă. Pe faptul tragediei se efectuează o verificare, se rezolvă problema deschiderii unui dosar penal. Acțiunile părinților băiatului în îndeplinirea atribuțiilor lor vor fi evaluate juridic. Dat fiind diagnosticul, copilul avea nevoie de îngrijiri speciale.

Sursa: unica.md

By GetNews