Loading

Companiile aeriene ruse operează în prezent cu aproximativ 515 avioane închiriate de la străini, cu un total de aproximativ 10 miliarde de dolari. Companiile aeriene închiriază adesea avioane de la proprietari străini pentru a-și extinde rapid afacerile, fără a fi nevoie să strângă capitalul pentru a le cumpăra. Dar, din cauza sancțiunilor impuse de UE, proprietarii străini de avioane sunt nevoiți să anuleze contractele cu companiile aeriene ruse şi riscă să rămână fără ele.

Companiile aeriene ruse vor păstra avioanele închiriate de la firme străine. Aşadar, soarta a sute de avioane închiriate de companiile aeriene ruse de la companii străine a devenit neclară, după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care le permite companiilor aeriene interne să le înregistreze și să continue să le piloteze.

Rusia a deschis calea companiilor aeriene interne pentru a-și însuși sute de avioane străine prinse în țară, după ce registrele străine au suspendat certificarea avioanelor închiriate de companiile aeriene ruse.

Mai precis, președintele rus Vladimir Putin a aprobat o nouă lege care îngreunează activitatea companiilor străine de leasing de avioane de a-şi recupera aparatele de zbor.

Legea lui Putin va permite confiscarea avioanelor străine de pe teritoriul Rusiei

Prevederile noii legi arată că va permite înmatricularea avioanelor străine în Rusia „pentru a asigura funcţionarea neîntreruptă a activităţilor din domeniul aviației civile”. Legea lui Vladimir Putin va permite Rusiei să reţină avioane private şi să le folosească intern.

Cu alte cuvinte legea noua lege va permite companiilor aeriene ruse să înlocuiască certificatele de navigabilitate străine cu cele emise de Rusia, iar proprietarii străini au termen până la 28 martie să-şi recupereze avioanele de la companiile ruseşti înainte de intrarea în vigoare a sancțiunilor.

Ce este şi mai interesant, companiile aeriene ruse ar putea, de asemenea, să scoată avioanele deturnate pentru piese de schimb cu scopul a-și îmbunătăți restul flotei, după ce Boeing și Airbus și-au suspendat operațiunile în țară.

Bermudele și Irlanda, unde sunt înregistrate majoritatea avioanelor deținute de străini în Rusia, au declarat că vor suspenda toate certificatele de navigabilitate pentru avioanele operate de ruși.

Pierderi de miliarde pe măsură ce avioanele sunt reînmatriculate în Rusia

Putin a semnat deja legea care permite confiscarea aeronavelor străine. „Legea are ca scop păstrarea flotei de aeronave străine cu operatorii ruși în scopul funcționării armonioase a aviației civile, ca parte a măsurilor anti-sancțiuni”, se arată într-o notă explicativă a noii legi.

De exemplu, valoarea aeronavelor deținute numai de irlandezi şi închiriate companiilor aeriene ruse este estimată la între 3,5 și 4,5 miliarde de euro, ceea ce face din industria irlandeză una dintre cele mai afectate de criză.

Acesta este cel mai rău rezultat posibil. Putin este un dictator-autocrat iresponsabil care atacă acum Occidentul”, a spus un director al industriei aviatice irlandeze.

Iar companiile occidentale se tem că legea lui Putin este un prim pas către confiscarea aeronavelor. Asta ar declanșa cea mai mare neplată în masă din industria de leasing de avioane care implică sute de aeronave, scrie abcnews.

Sursa : https://playtech.ro/stiri/singurele-situatii-in-care-romanii-pot-sa-scape-de-armata-ce-se-intampla-in-caz-de-razboi-486206

By GetNews