Loading

Klaus Iohannis a făcut o propunere împotriva liderului rus Vladimir Putin, luni, la o reuniune de coordonare ce a fost organizată prin videoconferință de președintele Consiliului European, Charles Michel. Evenimentul a avut loc înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, ce se va desfășura pe 24 și 25 martie și la care va participa și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Ce s-a discutat la reuniunea organizată de președintele Consiliului European

La eveniment au luat parte prim-miniștrii: Ungariei, Viktor Orbán, Republicii Slovace, Eduard Heger; Irlandei, Micheál Martin; Republicii Letonia, Krišjānis Kariņš; și Luxemburgului, Xavier Bettel, potrivit Administrației Prezidențiale.

„Discuțiile s-au concentrat pe evoluțiile legate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, cu accent pe eforturile de gestionare a situației umanitare din Ucraina și măsurile de sprijin pentru refugiați.

Au fost abordate aspectele legate de implementarea sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, respectiv a Belarusului, precum și continuarea procesului de identificare a noi măsuri restrictive”, arată un comunicat al președinției.

S-a mai discutat despre reducerea dependenței energetice față de Rusia, găsirea unor măsuri ca răspuns la scumpirea energiei, precum și despre consolidarea securității și apărării Uniunii Europene în contextul adoptării Busolei Strategice

Sursa: https://www.impact.ro/klaus-iohannis-propunere-impotriva-lui-vladimir-putin-ce-a-cerut-la-consiliul-european-328503.html

By GetNews