Loading

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, în prezent primar al Craiovei, anunță că social-democrații nu vor renunța la legea privind creșterea pensiilor cu 40%.

Olguța Vasilescu susține că PSD-ul ar fi vrut ca pensiile să se majoreze cu 40% de la 1 ianuarie 2022, însă, spunea ea, din cauza lui Cristian Ghinea, care a pus în PNRR ca procentul din PIB pentru pensii să nu poată depăși 9,4%, nu s-a putut face acest lucru.

Pe de altă parte, Vasilescu îi asigură pe români că nu va renunța la Legea nr. 127 din 2019.

Olguța Basilescu: „Nu se modifică formula de calcul a pensiilor”

„Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe Legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege. Daca se punea aceasta problema, noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari.

Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022, dar, din pacate, nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR, fara dezbatere publica, ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale.

Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%. Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra.

Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreau sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la România TV

sursa: https://www.bugetul.ro/lia-olguta-vasilescu-anunta-ca-nu-renunta-la-cresterea-cu-40-a-pensiilor-nu-renuntam-sub-nicio-forma-la-lege/

By GetNews