Loading

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu l-a criticat dur pe fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pentru modul în care a fost elaborată reforma pensiilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.  

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la Antena 3 că “acest proiect de ţară (PNRR – n.red.) ar trebui în mod normal discutat în Parlamentul României, la vremea respectivă”.

“Nu să aflăm după ce a apărut pe site-ul Comisiei Europene că acolo cineva s-a angajat sub semnătura statului (…) că timp de 50 de ani de acum încolo nu o să mai avem voie să majorăm pensiile şi că o să rămânem la 400 de euro pensia medie”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

“Nu e în regulă chestiunea asta. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni şi normal că nu putem să fim de acord cu aşa ceva”, a mai spus ea.

Lia Olguța Vasilescu: “Suntem obligaţi faţă de noi şi de pensionarii de acum, dar şi de generaţiile viitoare să încercăm să facem tot ce e posibil ca să nu rămână aşa ceva”

Potrivit fostului ministru, dacă România rămâne pe acest procent de 9,4% din PIB (ca limită maximă pentru pensii), pensiile vor rămâne în continuare mici, pe o perioadă lungă de timp.

Trebuie renegociat procentul de 9,4% din PIB cu Comisia Europeană, susţine Olguţa Vasilescu.

Potrivit ei, acest lucru e scris în programul de guvernare şi PSD nu va ceda.

Sursa: https://www.antena3.ro/politica/lia-olguta-vasilescu-pensii-pnrr-program-627702.html

By GetNews