Loading

Este deja a noua zi de război, iar Rusia continuă asaltul asupra Ucrainei. Vladimir Putin își dorește cu orice preț să cucerească Kievul și susține că duce o “operațiune militară specială”. SUA și Marea Britanie și-au îndreptat atenția spre apropiații președintelui Rusiei și au luat măsuri drastice.

  • Oligarhii ruși au primit o lovitură teribilă
  • Probleme mari și pentru fostul acționar al lui Arsenal

Unii dintre cei mai bogați oligarhi ruși au suferit o lovitură devastatoare. Nici măcar familiile lor nu au scăpat. Britanicii și-au îndreptat atenția spre Alisher Usmanov, cel care a fost acționar la Arsenal și care o sponsorizează acum pe Everton. Cu o avere de 14.2 miliarde de dolari, Usmanov s-a trezit cu toate conturile blocate și cu proprietățile confiscate. Mai mult, nu mai are dreptul de a călători în Regatul Unit.

Lovitură devastatoare pentru apropiații lui Vladimir Putin

O decizie similară s-a luat și în privința lui Igor Shuvalov, cel care a fost viceprim-ministru al lui Putin și este, în prezent, președinte în consiliul de administrație al unei bănci ruse. Încă nu s-a hotărât ce se va întâmpla cu Roman Abramovich, dar miliardarul care a anunțat că o vinde pe Chelsea a primit vești teribile de la Boris Johnson

Atât timp cât Putin își va continua atacul barbar asupra ucrainenilor nevinovați, vom continua să exercităm toată puterea pe care o avem pentru a provoca dureri maxime, la nivel economic, lui Putin și mașinii sale de război”, a declarat Boris Johnson, potrivit bbc.com

Nu ne vom opri aici – scopul nostru este să paralizăm economia rusă și să înfometăm mașina de război a lui Putin„, a declarat și șefa diplomației britanice, Liz Truss.

Ucrainenii de la sport.ua exultă după ce au aflat ce s-a hotărât în Statele Unite. Au fost dictate sancțiuni dure pentru Dmitri Peskov, dar și pentru alți 19 oligarhi și 47 de membri ai familiilor lor.

Departamentul de Trezorerie va împărtăți informații financiare și alte dovezi, dacă este necesar, cu Departamentul de Justiției, pentru a fi urmăriți penal și a le fi confiscate bunurie„, a precizat Joe Biden.

Iahtul oligarhului rus Alisher Usmanov a fost confiscat în Germania

Fostul acționar de la Arsenal s-a trezit fără unul dintre cele mai de preț bunuri din colecția sa. Este vorba de un iacht în valoare de 600 de milioane de dolari. Nemții l-au descoperit la Hamburg și i l-au confiscat.

Nava se afla pe șantierele navale din Hamburg, de la sfârșitul lunii octombrie, pentru o lucrare de reamenajare. Guvernul german au confiscat bunul și, ca urmare, angajații care lucraseră la iaht nu s-au prezentat la muncă miercuri. Reprezentanții Blohm+Voss și Usmanov nu au răspuns unei solicitări de a comenta situația.

Usmanov a achiziționat Dilbar (n.r. numele iahtului) în 2016, pentru o sumă estimată la 600 de milioane de dolari de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el timp de 52 de luni„, anunță forbes.com.

Dilbar are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iacht, dar și pistă pentru două elicoptere, saună, salon de înfrumusețare și sală de sport. Poate găzdui până la 24 de persoane în 12 apartamente.

În 2018, Usmanov a vândut cele 30% din acțiunile pe care le deținea la Arsenal. A primit 700 de milioane de dolari. Prin firmele sale a sponsorizat-o, în ultima perioadă, pe Everton. Oligarhul rus deține două proprietăți în Marea Britanie evaluate la 280 de milioane de dolari. Mai are vile de lux în Munchen, Lausanne, Monaco și Sardinia.

sursa: https://as.ro/diverse/lovitura-devastatoare-pentru-apropiatii-lui-vladimir-putin-si-familiile-lor-nu-ne-oprim-aici-ce-au-patit-unii-dintre-cei-mai-bogati-oligarhi-rusi-in-plin-razboi-170987.html?utm_source=Facebook%20Observator&utm_medium=Social&utm_campaign=Facebook

By GetNews