Loading

Războiul din Ucraina marchează cea de-a 46-a zi de la debut. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, continuă să iasă public și să explice situația din teritoriul bombardat de armata rusă. Recent, liderul din Ucraina a precizat care este, de fapt, obiectivul lui Putin, în care este vizată și Europa. Deși „operațiunea militară specială” demarată în statul vecin Rusiei nu ar fi vizat înlăturarea conducerii actuale și nici afectarea civililor, au fost înregistrate distrugeri masive și pierderea multor vieți ale locuitorilor.

Volodimir Zelenski, mesaj despre obiectivul lui Putin pentru Europa

Președintele ucrainean a transmis un avertisment important pentru ucraineni în cadrul unui mesaj în care oferă explicații pentru obiectivul real al lui Vladimir Putin, cel care a dispus trimiterea de trupe în Ucraina. Potrivit declarațiilor recente ale lui Zelenski, președintele rus ar viza Europa, deși s-ar fi folosit de pretextul atacării Ucrainei. Liderul de la Kremlin ar avea un interes de a distruge „întregul proiect european”.

„Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram.

Volodimir Zelenski a continuat să precizeze că este nevoie ca războiul din Ucraina să se încheie. De asemenea, el s-a adresat și reprezentanților internaționali, cărora le-a cerut să continue să pună presiune și mai multă asupra Rusiei pentru a restabili pacea și securitatea teritoriului ucrainean. Zelenski a menționat că ar trebui să fie evitată o catastrofă care ar putea să ne afecteze pe toți.

„Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor.”, a mai spus Zelenski.

În cea de-a 46-a zi de la începutul războiului din Ucraina, Papa Francisc a solicitat un armistițiu de Paște. De asemenea, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat, potrivit CNN, că Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin, numai după ce se va da bătălia pentru regiunea Donbas, situată în zona de est a Ucrainei, acolo unde s-au mutat atacurile rușilor în ultimele zile.

Sursa: https://www.impact.ro/mesajul-lui-zelenski-in-plin-razboi-care-este-obiectivul-lui-putin-pentru-europa-339359.html

By GetNews