Loading

Ministrul Apărării a făcut noi declarații în contextul răzb0iului care se desfășoară aproape de granițele țării noastre. Vasile Dîncu a precizat că NATO trebuie să-și consolideze în România, bazele de descurajare și apărare, în special pe Flancul de Est și la Marea Neagră.

Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu va fi oprită acum…

Au trecut 12 zile de când Putin a anunțat invadarea Ucrainei și de atunci conflictul nu a mai încetat. În prezent, trupele rusești avansează tot mai mult înspre Kiev, asta după ce au cucerit orașele din apropierea capitalei. În contextul războiului de la granițele noastre, Ministrul roman al Apărării a anunțat ce se întâmplă dacă Moscova nu va fi oprită acum.

Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică (..) este ameninţată. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state, a declarat ministrul.

Ministrul Apărării a atras atenția asupra faptului că securitatea europeană, euroatlantică şi în mod particular a celor din prima linie, inclusiv România, necesită consolidarea pe baze permanente a posturii NATO de descurajare şi apărare, în special pe Flancul de Est şi la Marea Neagră.

Dîncu a declarat că țara noastră a trimis Ucrainei echipamente militare și muniții, iar pe lângă asta face demersuri pentru înființarea unui hub umanitar care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale pentru ucrainieni.

Oficialul a mai transmis că spera ca dialogul dintre delegația rusă și cea ucrainiană să continue și să se ajungă la o înțelegere pentru încetarea f0cului și retragerea armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Ședință de Guvern în contextul răzb0iului de lângă România

În după-amiaza zilei de luni, 7 martie 2022, Guvernul României se reunește în ședință pentru gestionarea situației generate de agres1unea militară a Rusiei împotriva vecinilor ucrainieni. La finalul acestei ședințe, premierul României este așteptat să facă declarații de presă.

Reamintim faptul că în cursul săptămânii trecute, Nicolae Ciucă a fost în Polonia unde s-a întâlnit cu omologul său. Cei doi au stabilit trimiterea unui nou pachet de forțe NATO pe teritoriul țării noastre.

Și armata franceză a trimis militari cu vehicule blindate în România. 500 de militari au ajuns în țara noastră pentru consolidarea prezenței NATO și transmiterea unui semn clar de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.potrivitbusinessnews.ro

sursa: stiriglobale.ro

By GetNews