Loading

Vladimir Putin numeşte Occidentul un „Imperiu al minciunilor” după sancţiunile dure dictate de comunitatea internațională împotriva Rusiei în ultimele ore. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a numit Occidentul un „imperiu al minciunilor”, în timpul discuţiilor purtate, luni, cu oficiali de rang înalt despre situația economică a Rusiei după impunerea sancţiunilor drastice împotriva Moscovei, relatează Reuters.

„(Prim-ministrul Mihail Mishustin) şi cu mine am discutat acest subiect, ţinând cont de sancţiunile pe care presupusa comunitate occidentală – după cum am numit-o în discursul meu, „imperiul minciunii” – încearcă acum să le pună în aplicare împotriva ţării noastre”, a spus Putin, potrivit unei transcrieri a discuţiilor de la întâlnire.

O imagine (vezi galerie foto) cu Șefa Băncii Centrale Ruse, Elvira Nabiullina, și consilierul prezidențial Maxim Oreșkin cu capetele plecate și mâinile la față, la întâlnirea prezidată de Vladimir Putin, s-a viralizat. Arată perfect atmosfera de la Kremlin, au comentat jurnaliștii occidentali. 

Rusia avertizează UE că înarmarea Ucrainei reprezintă un act ostil

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat luni Uniunea Europeană că livrările de armament către Ucraina sunt considerate de Rusia un comportament ostil, fiind periculoase şi destabilizatoare. Ele dovedesc în acelaşi timp că Rusia a avut dreptate să facă eforturi pentru demilitarizarea statului vecin, potrivit lui Peskov.

Reuters reaminteşte că Occidentul a intensificat înarmarea Ucrainei ca sprijin pentru această ţară în războiul de apărare pe care este obligată să îl poarte în faţa invaziei ruse. Rusia susţine în continuare că atacul asupra Ucrainei este o “operaţiune specială” cu scopul de a proteja populaţia civilă. Peskov a refuzat să dezvăluie ce pierderi au suferit forţele ruse în acest conflict şi să dea detalii despre ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a pus forţele nucleare de descurajare ale Rusiei în stare de alertă, sau “regim special”, conform terminologiei oficiale de la Moscova. 

sursa: https://observatornews.ro/extern/noua-rabufnire-a-lui-vladimir-putin-acuza-occidentul-ca-este-imperiul-minciunilor-video-460772.html

By GetNews