Loading

Nu este bine să incalzesti motorul masinii iarna inainte sa conduci?! Iata ce trebuie sa faci, de fapt

Iarna vine cu multe obstacole pentru soferi. Aceștia trebuie să dezăpezească masinile in fiecare dimineată, să dezghețe parbrizul, luneta si geamurile laterale pentru a avea o vizibilitate cat mai bună, iar toate acestea necesită ceva timp, de multe ori sub zero grade.

Motorul masinii nu trebuie incalzit, inainte de a pleca la drum

Multi isi pun intrebarea daca este necesară sau nu incalzirea motorului, inainte de a pleca la drum. Din cele spuse de catre unii mecanici, incalzirea motorului este esentială. Incalzirea mototrului inainte de a pleca de pe loc era valabila acum zeci de ani, cand autoturismele aveau carburator. Daca acesta nu era incalzit bine, nu oferea o combinatie optimă de aer si combustibil in motor, insă obiceiul a ramas pentru multi soferi, acestia pornindu-și motorul și lăsând mototrul să se incalzească.

In zilele noastre, acest lucru din nefericire duce doar la golirea rezervorului mai repede, motorul nefiind ajutat cu nimic. Incepand cu anul 1990, constructorii de autoturisme au renunțat la carburatoare in schimbul sistemului electronic de injectie directă care datorită unor senzori asigura combinația perfectă de aer si combustibil in motor, asadar si prin urmare incălzirea motorului a devenit o “chestie inutila” din punct de vedere al specialistilor.

S-a constatat că diferența dintre o masina care incepe sa se deplaseze fara ca motorul să îi fie incalzit, consumul variază intre 7% si 14%, iar o masină care incepe deplasarea după 10 minute de stationare consumul variază intre 12% si 19%. Potrivit aceluiași studio, nord americanii daca nu ar fi incalzit motorul iarna, toti soferii ar economisii o suma de 5,9 mlrd de dolari SUA care efectiv sunt irositi la stațiile PECO (alimentare) din cauza creșterii carburantului si a consumului autoturismelor.