Loading

Vestea pe care toți românii trebuie să o știe. Un produs extrem de popular a fost retras de la rafturile supermarketului Kaufland România. Persoanele care au achiziționat acest produs sunt sfătuite să nu consume aceste alimente. Despre ce este vorba, mai exact.

Ce produs a retras Kaufland România de la raft

Clienții Kaufland România au fost informați de faptul că celebrul retailer german a retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide.

Potrivit oficialilor supermarketului, persoanelor care au achiziționat fructele exotice din lotul respectiv li se recomandă să nu le consume sub nicio formă. Mai mult de atât, clienții sunt sfătuiți să le arunce sau să le returneze în magazinul de unde le-au procurat inițial.

Inspectorii de la ANSVSA a comunicat faptul că lotul retras conține banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13 – 17 martie 2022 în supermarketurile Kaufland din România.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).  Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă.

Sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal).”, a transmis ANSVSA, cu privire la bananele luată din Kaufland, potrivit celor de la B1 TV.

Avocado, scos de pe piață din cauza pesticidelor

Bananele nu sunt singurele produse Kaufland retrase de pe piață. ANSVSA a anunțat că celebrul retailer german a retras, de asemenea, de la vânzare un lot de avocado din cauza concentraţiei prea mari de pesticide.

„Kaufland a retras voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, următorul produs: K- BIO AVOCADO 2 BUC. Origine: Columbia. Furnizor: Eosta B.V. IJsermanweg 15 2742 KH Waddinxveen, Olanda”, a transmis ANSVSA, la începutul acestei săptămâni.

sursa: https://playtech.ro/stiri/o-noua-alerta-alimentara-in-romania-produsul-retras-de-urgenta-de-kaufland-de-la-vanzare-491860

By GetNews