Loading

Mii de turişti, inclusiv mulţi români, s-au trezit peste noapte blocaţi în oraşe complet închise. Azi, Olanda a intrat în carantină pentru aproape o lună, aşa că au rămas deschise doar magazinele esenţiale. Şi Marea Britanie se pregăteşte pentru noi restricţii din cauza răspândirii Omicron. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 12.000 de cazuri cu noua tulpină. 

Magazine, muzee şi restaurante închise peste noapte. Este imaginea Olandei care de astăzi este carantină totală până la 14 ianuarie. Fără avertisment sau soluţii, mii de turişti s-au trezit cu planurile date peste cap. Printre ei este şi Gaşca Zurli.

Mirela Retegan, fondator Gaşca Zurli: Ce vedeţi în spatele meu este un Amsterdam trist şi închis. Lucrurile s-au întâmplat peste noapte. Noi am fi trebuit să avem astăzi ultimul spectacol din turneul european. Noi am ajuns aseară târziu în gară din Koln şi când am coborât pe peron am aflat că spectacolul nostru va trebui amânat. Este închis tot, tot, tot! 

Doar supermarketurile şi farmaciile au rămas deschise, iar restaurantele mai fac doar livrări. Aşa că mulţi turişti şi-au luat mâncarea la pachet şi au transformat strada în loc de masă. În plus, locuitorilor li se recomandă să nu primească, acasă, mai mult de doi vizitatori deodată, cu excepţia zilelor de Crăciun şi Anul Nou, când numărul poate creşte la patru. 

Mark Rutte, premierul Olandei: În acest moment simt că întreaga ţară suspină: toate acestea, cu exact o lună înainte de Crăciun!

În Regatul Unit sunt confirmate aproape 25.000 de infectări cu varianta Omicron

Dar specialiştii spun că numărul real ar putea fi de zece ori mai mare şi că mutaţia este deja dominantă în Anglia şi Scoţia. După modelul Franţei, Germania a decretat, de luni, carantină obligatorie pentru toţi cei veniţi din Marea Britanie. Noi restricţii sunt impuse, de asemenea, în Austria, Irlanda şi Cipru, iar testele negative sunt cerute la tot mai multe frontiere interne ale Uniunii Europene. 

În marile oraşe europene, restricţiile sunt contestate în stradă. În Barcelona şi în Paris, oamenii au protestat faţă de certificatul sanitar, iar la Londra protestatarii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. 

Sursa: https://observatornews.ro/eveniment/olanda-a-intrat-in-lockdown-peste-noapte-mii-de-turisti-sau-trezit-intrun-amsterdam-inchis-complet-se-pregateste-marea-britanie-450913.html

By GetNews