Loading

În anul 2014, președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat pe liderul ucrainean de atunci, Petro Poroșenko, cu o invazie a Poloniei, României sau a statelor baltice. „Dacă aș vrea, trupele rusești ar putea fi nu numai la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia sau București în două zile”, a declarat Putin, potrivit publicației „Süddeutsche Zeitung”. Amenințarea a fost făcută pe fondul tensiunilor cu Kievul, în timp ce Rusia comasa trupe la granița Ucrainei.

Putin a amenințat în 2014 cu o invazie a Poloniei, României și a statelor baltice. Ce spunea liderul rus: „La București în două zile”

Putin a atenționat Ucraina „să nu se bazeze prea mult pe UE”

La acea dată, Putin l-a avertizat pe Poroșenko „să nu se bazeze prea mult pe UE” că o să intervină în sprijinul său.

Acum, războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 34 zi. Sirenele de raid aerian au răsunat marți, înainte de răsăritul soarelui, în timp ce toată Ucraina, negociatorii ucraineni și ruși se întâlnesc la Istanbul, Turcia, pentru primele discuții față în față din ultimele aproape trei săptămâni, Kievul încercând să obțină o încetare a focului fără a face compromisuri în privința teritoriului sau a suveranității.

Președintele turc Tayyip Erdogan a urat bun venit delegațiilor din ambele părți, spunând că „oprirea acestei tragedii” depinde de ele.

Televiziunea ucraineană a relatat că discuțiile au început cu „o primire rece” și fără strângere de mână între delegații, scrie Reuters.

Ucraina și Statele Unite au puține speranțe de a obține un progres imediat. Dar reluarea discuțiilor față în față este un prim pas important către o încetare a focului într-o invazie rusă care este blocată pe majoritatea fronturilor, dar care provoacă suferințe oribile civililor prinși în orașele asediate.

După mai bine de o lună de război, cel mai mare atac asupra unei națiuni europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, peste 3,8 milioane de oameni au fugit în străinătate, mii de oameni au fost uciși și răniți, iar economia Rusiei a fost lovită de sancțiuni.

Sursa: https://www.impact.ro/putin-a-amenintat-cu-o-invazie-a-poloniei-romaniei-si-a-statelor-baltice-trupele-rusesti-la-bucuresti-in-doua-zile-332644.html?utm_source=Playtech.ro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

By GetNews