Loading

În urmă cu două luni, pe 18 februarie, Joe Biden declara că Statele Unite dispun de informații care arătau că Vladimir Putin luase deja decizia de a invada Ucraina. Același președinte american declara tot atunci că informațiile ar fi fost trimise către oficialii ucraineni. Cu alte cuvinte, se știa cu cel puțin o săptămână înainte că Ucraina avea să fie invadată de trupele rusești, iar reacția de la Kiev avea să întârzie.

SUA a avertizat că Rusia se pregătește de invazie în Ucraina

Cu cel puțin o săptămână înainte de discursul beligerant al lui Vladimir Putin prin care anunța operațiunea specială din Ucraina, Joe Biden și Secretarul de stat Antony Blinken a avertizat că Rusia ar putea fi pe punctul de a invada Ucraina.

Conform unor apropiați ai administrației americane, informațiile ar fi fost trimis din timp către Kiev, astfel Zelenski fiind informat de ceea ce a și urmat, de altfel, începând cu 24 februarie

Un alt aspect extrem de important este faptul că, în perioada premergătoare invaziei ruseși din Ucraina, oficialii serviciilor de informații americane au luat măsuri pentru a declasifica rapid ceea ce au spus că este un plan rusesc de răspândire a dezinformării cu privire la un presupus atac ucrainean pe teritoriul rusesc.

„O astfel de mișcare din partea Kievului ar precipita represaliile Moscovei, care nu s-ar opri la granițe, ci s-ar rostogoli în capitala ucraineană.

Cu alte cuvinte, o operațiune sub pavilion fals care ar putea declanșa cel mai mare război terestru din Europa din anii 1940 încoace.”, declara directorul CIA, William Burns.

Directorul CIA la Moscova și Kiev

Tot despre Burns scrie The WallStreet Journal, că ar fi avut două vizite secrete, premergătoare conflictului. Prima ar fi fost chiar cu Vladimir Putin. La începutul lunii noiembrie, cu câteva luni înainte de începerea războiului, directorul CIA, William Burns, a vizitat Moscova pentru a lansa un avertisment.

Statele Unite credeau că președintele rus Vladimir Putin se pregătea să invadeze Ucraina. William Burns i-a transmis atunci lui Putin că se va confrunta cu sancțiuni paralizante din partea Occidentului, dacă va merge mai departe.

Șeful spionajului american a mai vorbit ulterior la telefon cu Putin, care se afla în stațiunea Soci de la Marea Neagră, izolat de toți, cu excepția câtorva confidenți.

Liderul rus nu a făcut niciun efort pentru a nega acuzația, citând calm o listă de nemulțumiri cu privire la modul în care SUA a ignorat ani de zile preocupările de securitate ale Rusiei. În ceea ce privește Ucraina, Putin a reitart faptul că aceasta nu era o țară adevărată.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/planurile-de-atac-ale-lui-putin-dezvaluite-acum-ucrainei-de-catre-america-ce-urmeaza-sa-faca-rusia-495232

By GetNews