Loading

Creşte şi nu se mai opreşte. Vorbim de preţul la asigurarea obligatorie. În urma falimentului City Insurance poliţele RCA s-au scumpit enorm, iar acum ne paşte o nouă majorare. Motivul? Companiile de asigurări vor fi nevoite să dea mai mulţi bani la stat, aşa că trebuie să-şi recupereze de undeva pierderile.

RCA-ul devine un lux pentru mulţi şoferi.

În ultima perioadă, preţurile poliţelor RCA s-au dublat sau chiar triplat, în unele cazuri.

Valentin Ionescu, director ASF: A fost o reacţie poate excesiv de prudentă a asiguratorilor care au rămas în piaţă, dupa ieşirea City. În sensul notificării unor tarife mai mari. pentru că se temeau de faptul că vor lua o cotă de piaţă mai mult decât le permit indicatorii de solvabilitate. 

Mădalina Chiţac, reporter Observator: Companiile de asigurare vor trebui să plătească mai mulţi bani către stat. până acum exista o cotă de 1% din volumul primelor brute. din februarie, această cotă va fi mai mare şi va ajunge la 2,5%. Piaţa asigurărilor este estimată anual la 2 miliarde de euro. aşa că cei 1,5% înseamnă că, în fiecare lună, fondul de garantare va primi în plus 2,5 milioane de euro. 

Poliţele RCA se scumpesc din nou

Măsura vine în folosul celor care au de primit bani de la Fondul de Garantare, după ce asigurătorul cu cei mai mulţi clienţi de pe piaţă a pus lacătul pe uşă. 

Mădălin Roşu, preşedinte BAAR: Va crea un spaţiu necesar fondului de garantare. pentru a plăti despăgubirile aferente falimentului City şi a despăgubi persoanele prejudiciate. 

Numai că există şi reversul medaliei. În încercarea de a-şi recupera banii, societăţile vor lua tot din buzunarul clientului. 

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: În niciun caz nu se vor scumpi cu 1,5%. vom asista la cel puţin 5-10%. Sigur, pentru că ei n-au dat nicio socoteală pentru această mărire de sută la sută. nu vor da nicio socoteală nici pentru asta! 

Până acum, Fondul de Garantare a despăgubit 6 mii de păgubiţi. Adică doar 6% din numărul total de cereri, care ajunge la 100 de mii. În conturile Fondului de Garantare există, în prezent, 580 de milioane de lei. 

Valentin Ionescu, director ASF: Pe 2022, mai mult ca sigur fondul are bani să acopere orice tip de plăţi. 

La finalul acestei luni instanţa ar putea da un verdict privind falimentul City Insurance. 

Mădălin Roşu, preşedinte BAAR: Mai rămân 90 de zile în care poliţele de asigurare ale oamenilor de la City, dupa 90 de zile ele sunt anulate. 

Fostul lider RCA are, în prezent, peste 3 milioane de polițe aflate în vigoare. 

Sursa: https://observatornews.ro/social/politele-rca-ar-putea-sa-se-scumpeasca-din-nou-companiile-majoreaza-tariful-pentru-asi-recupera-banii-dati-la-stat-455450.html

By GetNews