Loading

Autoritățile pregătesc modificări de substanță ale legislației în privința RCA. Datele publicației de profil Profit.ro indică inclusiv un set de propuneri avansate acum pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurări RCA, precum implementarea unui sistem informatic care să depisteze, prin intermediul informațiilor furnizate de camere video, autovehiculele care circulă fără o poliță RCA valabilă. Sistemul are în vedere interconectarea bazelor de date ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Transporturilor, informează sursa citată.

O altă măsură aflată în analiză este implementarea unui sistem de punctaj pentru fiecare leziune și suferință provocate de un accident auto. De ce este important? Se apreciază că implementarea unui astfel de sistem poate crea un punct de referință pentru instanțele de judecată, în cazul acordării despăgubirilor morale pentru vătămări corporale și deces, și o predictibilitate mai mare pentru societățile de asigurare în ceea ce privește fundamentarea tarifelor.

sursa: https://www.stiripesurse.ro/posibile-schimbari-majore-la-rca-prinderea-prin-camere-video-a-soferilor-care-circula-fara-polita-s_2156830.html

By GetNews